En Sıcak Konular

Şarkıcı Rojda'ya 1 yıl 8 ay hapis

25 Mart 2010 16:34 tsi
KÜRT şarkıcı Rojda'ya, söylediği Kürtçe şarkı nedeniyle ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Şarkıcı Rojda Şenses hakkında, Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl 27-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında verdiği 2 ayrı konserde, söylediği ‘Heval Kamuran (Yoldaş Kamuran)’ isimli şarkı nedeniyle, ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan dava açıldı. Dava bugün Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Dava kapsamında ifade vermediği için İstanbul'da 11 Şubat’ta gözaltına alınarak, talimatla ifadesi alınan Rojda Şenses'in katılmadığı duruşmada, savcı esas hakkındaki görüşünü mahkemeye verdi. Savcı, geçen yıl düzenlenen Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nde sanık Rojda Şenses'in, iki ayrı konserde ‘Heval Kamuran’ isimli şarkıyı söylediği, bu sırada konsere katılanlardan bazılarının terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine pankart açtığını ve slogan attığını bildirdi. Bu şarkının Kürtçe ve Türkçe sözlerine de yer veren savcı, sanığın Terörle Mücadele Kanunun 7/2 maddesini kapsayan ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan, 2 kez 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Rojda Şenses'e ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan 2'şer kez 1'er yıl olmak üzere toplam 2 yıl hapis cezası verirken sanık için “iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı cezayı 1 yıl 8 aya indirdi.

Rojda Şenses, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Demokratik Açılım Projesi' kapsamında ses sanatçılarıyla 20 Şubat'ta yaptığı toplantıya davet edildiği halde katılmayacağını açıklamıştı.



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs