En Sıcak Konular

Kurtulmuş anayasa paketini değerlendirdi

25 Mart 2010 15:58 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin hazırladığı anayasa değişiklik paketini değerlendirdi.

Parlamento'nun yapacağı yeni bir değişikliğin Anayasa Mahkemesi'nden geri dönme ihtimali bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, "Bunu değiştirmenin yolu, çok net şekilde millete müracaat etmektir. Paket olarak sunmaktansa, madde madde milletin oyuna sunulmalı." dedi.

Anayasa değişiklik paketiyle ilgili görüşme turlarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile birlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Arınç, bütün siyasi partilerden uzlaşmaya açık bir görüşmede eleştirileri ve önerileri almak olduğunu aktardı. Diğer partilerden mahrum kalınan güzelliği Saadet Partisi'nde bulduklarını kaydeden Arınç, Kurtulmuş ile yararlı bir görüşme gerçekleştiklerini ifade etti. Arınç, ziyarette Kurtulmuş'un kendilerine anayasa değişikliğiyle ilgili bir metin verdiğini vurguladı.

"MADDE MADDE HALK OYUNA SUNULSUN"

Türkiye'nin yeni bir anayasa yapma sürecine ihtiyacı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin Parlamento'daki gelişmeler nedeniyle kapsamlı bir anayasa yapma imkanını yitirdiğini ifade etti. 2007 yılında, anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'nce iptalinin Türkiye'de hukuki bir kördüğüm ortaya çıkardığını kaydeden Kurtulmuş, Yüksek Mahkeme'nin Parlamento'nun üstünde bir senato konumuna geldiğini belirtti.

Kurtulmuş, "Parlamento'nun yapacağı yeni bir değişikliğin Anayasa Mahkemesi'nden geri dönme ihtimali vardır. Bunu değiştirmenin yolu, çok net şekilde millete müracaat etmektir." diye konuştu. Kurtulmuş, anayasa değişikliğini bir paket olarak sunmaktansa, YSK'nın düzenleyeceği bir oy pusulasında madde madde milletin oyuna sunmanın daha doğru olacağını kaydetti.

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 'Saadet Partisi'yle koalisyon yapabileceklerine' dair sözlerinin hatırlatılması üzerine ''Sayın Baykal'ın şahsım ve partim hakkında nezaket üslubu içindeki sözleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bizim için Türkiye'deki bütün partiler eşit mesafede durduğumuz partilerdir. 'Bu partiyle görüşürüz, şu partiyle görüşmeyiz' demeyiz." değerlendirmesini yaptı. (CİHAN) 



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs