En Sıcak Konular

‘Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız’

0 0 0000 00:00 tsi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sakin geçti. Siirt’te terör örgütü PKK'nığn flamasını açmak isteyen 1 kişi gözaltına alınırken, alana yasadışı örgüt flamalarının sokulmasına izin verilmedi.

Tunceli’de belediye bugün kadın çalışanlarına ücretli izin verdi. Batman’da kutlamalar sırasında bazı kadınlar teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posteri açıp, ‘Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız’ sloganı attı.


Batman’da 8 Mart Dünya Kadınları Günü, Şafak Mahallesi’nde Rojda’nın verdiği konserle başladı. Kadınlar konserde halay çekip eğlenirken, bir grup sarı-kırmızı-yeşil bezlerle teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın resmini açıp, ‘Biji Serok Apo’, ‘Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız’ diye slogan attı. Bir grup kadın ise, ‘Kadın katliamına hayır’, ‘Taciz ve tecavüze hayır’ dövizleri açtı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, gruba herhangi bir müdahalede bulunmadı. Kadınlar konserin ardından sessizce dağıldı.

Siirt'te bir gözaltı

Siirt’te üç ayrı kadınlar günü kutlaması yapılırken, güvenlik güçleri kentte sıkı önlemler aldı. DTP’li kadınlar, Atatürk Bulvarı üzerinde yerel sanatçıların verdiği konser eşliğinde halaylar çekerken, sözde terör örgütü PKK bayrağı taşıyan 1 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polis bulvara giden kadınları tek tek ararken, yasadışı bayrak ve flamaların alana sokulmasını izin vermedi. Polisle kadınlar arasında zaman zaman flamaların alınması sırasında tartışmalar yaşanırken, kadınlar teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK lehinde Kütçe sloganlar attı. Siirt Valiliği’nin Spor Salonu’nda düzenlediği etkinlikte ise yerel sanatçılar konser verdi. Siirt Tugay Komutanlığı, 10 kişilik bir doktor ekibiyle kentin yoksul mahallelerinde çocuk ve kadınları sağlık taramasından geçirdi.


hürriyet



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs