En Sıcak Konular

Şenlik başladı: Andıç’ın hedefi kim?

0 0 0000 00:00 tsi
Şenlik başladı: Andıç’ın hedefi kim? Mart sendromu ile ilgili endişeler haklı mı çıkıyor? Çankaya seçimleri yaklaşırken TSK tarafından hazırlanan basın değerlendirme raporunun basına şimdi sızması ne anlama geliyor? Şimdiden söyleyelim… Hedef Erdoğan değil!

Türkiye, basına sızan andıç raporu ile sarsılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlanan ve TSK’ya yakın ve uzak yazarlar olarak gazetecilerin değerlendirildiği, TSK’yı eleştiren gazetecilerin toplantılara alınmamasının emredildiği rapor uzun bir süre tartışılacağa benziyor. Peki, bu yeni andıç raporu neden şimdi basına sızdı? Bu “sızma”nın altında Çankaya seçimleri ile ilgili bir bağ aranabilir mi?

Türkiye’nin önde gelen gazeteci ve uzmanları son aylarda yaşanan tüm gelişmelerin Çankaya ve genel seçimler ile ilgili olduğunu ileri sürüyor. Hatta hunharca işlenen Danıştay ve Dink cinayetlerinin bile…

Üstelik Çankaya seçimlerine bir ay kaldı. Dilden dile dolaşan Mart sendromu acaba gerçek mi oluyor? TSK’nın hazırladığı basın değerlendirme raporunun şimdi sızması da Çankaya seçimleri ile mi ilgili?

İlk önce şu saptamayı yapalım: Aksi görüş ağırlıkta olmasına rağmen, kulislerde Başbakan Erdoğan’ın Çankaya’dan vazgeçtiği ile ilgili kanıtların giderek güçlendiği belirtiliyor. Eğer Erdoğan Çankaya’dan vazgeçtiyse, 16 Mayıs’ta kim Cumhurbaşkanı ilan edilecek?

Adaylar çok… Üstelik aday kadrajı bir hayli geniş. Cumhurbaşkanı olabilecek kişiler arasına elbette eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de giriyor.

Habertürk yazarı Atılgan Bayar’a göre bu andıç Hilmi Özkök’ün döneminde yazımlaş olabilir. Bir başka deyişle Bayar, andıçı “Özkök andıçı” olarak değerlendiriyor.

Eğer Başbakan Erdoğan Çankaya’ya çıkmaktan vazgeçtiyse, Cumhurbaşkanı olabilecek isimler arasında Hilmi Özkök’ün de adı geçiyorsa… Bu bir “olası Çankaya adayının önünü kesme” sızması olabilir mi?

Bu önemli bir soru ve Türkiye bu sorunun yanıtını önümüzdeki bir ay boyunca arayabilir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,881 µs