soğuk duş | " /> soğuk duş | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'e soğuk duş

25 Mart 2010 09:38 tsi
İsrail'e soğuk duş 
ABD Başkanı Obama, Kudüs’te Yahudiler için 1600 yeni konut yapımında direnen İsrail’e tarihi bir çıkış yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, Kudüs’te yeni konut inşa etme planları yüzünden ülkesiyle İsrail arasındaki ilişkilerin gerildiği bir dönemde Netanyahu’ya tarihi bir diplomatik darbe indirdi. Görüşmeden sonra gelenek haline gelen tokalaşma merasimi yapılmadı. Olay MOSSAD’ın kontrolündeki Debkafile sitesinde “ABD’nin İsrail’e diplomatik perdeleme tehdidi” olarak yorumlandı.

OLAĞANDIŞI OLAY

Obama’nın Washington’ı ziyaret eden müttefik bir ülkenin başbakanı ile görüşmesinden görüntü aldırılmaması ya da açıklama yapılmamasının olağan dışı olduğu yorumları yapılıyor. Görüşmenin iki tur halinde olduğu Netanyahu’nun Obama ile resmi görüşmesinden bir süre sonra tekrar gelerek mülakata devam ettiği iddia ediliyor.

100 YENİ KONUT

İsrail’in bu tepkiye cevabı gecikmedi. Görüşmeden birkaç saat sonra 100 yeni konut projesine imza koyan İsrail hükümeti politikalarında ısrarcı olacağı mesajı verdi. Bu arada, Obama’nın “3 bin yıldır Kudüs bizim” demeci büyük tepki çekti. Suudi Arabistan açıklamaları kınayarak “Müslümanlar’ın Kudüs’te hakkı olduğunu belirtti.

İSRAiL DE YOKSULLAŞIYOR

İsrail’de işsizlikle bağlantılı olarak yoksulluğun hızla arttığı belirtiliyor. İsrail hükümetine bağlı Ulusal Sigorta Enstitüsü’nün verilerine göre, İsrail’de her beş aileden biri ve her 3 çocuktan 1’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. İstatistiklere göre ülkedeki 6.5 milyonluk nüfusun 2 milyonunun yoksul, bunun yarısı çocuklardan oluşturuyor. Yoksulluk sınırı altındaki çocukların oranı 2001 yılında yüzde 26.9 iken 2002 yılında yüzde 28.1’e yükseldi. Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumu’na göre ülkedeki yoksulların sayısı 2006’da 1 milyon 650 bin kişiye dayandı. 2009’da ise bu sayı 2 milyona ulaştı. Ülkede sosyal yardım örgütlerinin dağıttığı yiyeceklere muhtaç olanların sayısı son 5 yılda yüzde 104 oranında artış gösterdi.

aa




Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs