En Sıcak Konular

Cumhuriyet'e misilleme reklamı!

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhuriyet'e misilleme reklamı! Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları, internete de yansıdı. Bir internet sitesi Cumhuriyet gazetesinin "Tehlikenin farkında mısınız" reklamına benzer bir üslupla karşılık verince CHP devreye girdi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, kamuoyunda İslamcı olarak bilinen habervakti.com adlı sitenin, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin propaganda sayfası ile açıldığını belirterek savciları göreve çağırdı.

Gazalcı, sayfada siyah zemin üzerine eski cumhurbaşkanları Turgut Özal ile Kenan Evren ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in fotoğraflarının yer aldığını, ve “Sabır…16 Mayıs’a şurada ne kaldı. Ülkemiz yasakçılardan ve cuntacılardan kurtuluyor” ifadesinin bulunduğunu kaydetti. İnternet sitesinde, Cumhuriyet gazetesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “Tehlikenin farkında mısınız?” reklamlarına da göndermede bulunularak, “Büyük fırsatın farkında mısınız?” vurgusu yapıldı. Sayfada, Cumhuriyet gazetesinin üzerinin kırmızı çarpı işareti ile işaretlenmesi de dikkat çekti.

CHP: Yarın Atatürk'e hakaret ederler

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Sezer aleyhindeki propagandaya ilişkin olarak ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Başta Sezer olmak üzere, bundan önce görev yapmış cumhurbaşkanlarına hakaret etmek, yasakçı görüşe sahip olduklarını söylemek kabul edilemez. Kendi devletini temsil etmiş cumhurbaşkanına dünyanın hiçbir ülkesinde böyle hakaret edilmez. Bizi temsil eden insanları böyle karalayıp, 16 Mayıs’ta kimin seçileceği belli olmadan, adaylar ortada yokken böyle bir dönemde sloganla ortaya çıkmak talihsizlik” dedi.

Gazalcı, Cumhuriyet gazetesinin üzerinin çizilmesini ise, “Başbakan Cumhuriyet gazetesini hedef gösterir gibi suçluyordu. Bundan mı cesaret aldılar?” diye değerlendirirken, Türkiye’nin uzlaşarak cumhurbaşkanını seçmesinin önemine işaret etti. Gazalcı, “Bir görüşün cumhurbaşkanı olmamalıdır. Bu ve benzeri siteleri kınıyorum. Bunun farkına varan savcıları harekete geçmeye çağırıyorum. Hala görevde olan cumhurbaşkanına hakaret etmek hakkı, kime nasıl verilir? Saygı sınırları aşılmış. Yarın Atatürk’ü İnönü’yü işin içine katarlar” dedi.

Nokta



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs