En Sıcak Konular

Türk korveti Yunanistan'ı karıştırdı

25 Mart 2010 08:55 tsi
Türk korveti Yunanistan'ı karıştırdı Türk korvetinin Yunan karasularında bir Yunan ticari gemisini seyir bilgisi istemek suretiyle denetlemeye kalktığı iddiasının medyayı ayağa kaldırmasıyla Yunanistan karıştı.

İki saat sonra iddia geri çekildi. Ancak Kamu Güvenliği Bakanı Mihalios Hrisohoidis’in 26 Mart, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Druças’ın 30-31 Mart’ta planlanan Türkiye ziyaretlerinin ertelenmesi dikkat çekti.

‘Türkler karasularımızda denetim yapıyor’
Dün saat 11.41’de Atina Haber Ajansı, Yunan Genelkurmayı’na dayanarak, Yunan hücumbotu ‘Kristalidis’in önceki gece 23.50’de Yunan karasuları içinde ve Eğriboz (Evia) Adası’nın güneydoğusunda bulunan Türk korvetine zararsız geçiş kurallarını ihlal ettiği çağrısı yaptığını ve yaklaşık 2.5 saat sonra (yani dün sabah saat 02.15’te) Bafra’nın aynı bölgede seyreden Yunan yük gemisi ‘Arhangelos’a çağrı yaparak rotası hakkında bilgi istediğini duyurdu. Son günlerde Türk savaş gemilerinin Ege’deki ‘zararsız geçiş’lerini “Gövde gösterisi yapıyorlar” ve “Sinir bozuyorlar” başlıklarıyla duyurup yaygara kopartan Yunan medyası, bu haber üzerine “Türkler karasularımız içinde gemilerimizi bile denetliyor” tepkisini gösterdi. Saat 13.30’da yine Yunan Genelkurmayı’na dayanarak ikinci bir haber geçen ajans, Bafra ile Yunan yük gemisi arasında hiçbir iletişim kurulmadığını duyurdu. Her iki haberin de genelkurmaya dayanmasına rağmen çelişmesi kafalarda soru işaretleri yarattı.
Yunan medyası iki bakanın Türk savaş gemileri ve savaş uçaklarının Ege’deki faaliyetlerinden duyulan rahatsızlık yüzünden Ankara’ya gitmediklerini yazdı.

Yorgo Kırbaki / Radikal



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs