En Sıcak Konular

Yayıncısının evinde suikast notu

25 Mart 2010 08:37 tsi
Yayıncısının evinde suikast notu 
Ergenekon operasyonları kapsamında polisin yürüttüğü altı aylık çalışma da Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili yeni bilgilere rastlandı.

Polis, Ergenekon operasyonlarını sekteye uğratmak için dezenformasyon yapan ve internet üzerinden yazılar yazan 8 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Polis, bu kapsamda Ankara Yenimahalle'de spor merkezi işleten Hakan A.'nın evine düzenlediği operasyonda Hakan A.'yı evinin havalandırma boşluğunda kaçmak isterken yakaladı. Operasyon kapsamında aynı zamanda Hablemitoğlu'nun kitaplarının yayıncısı olan Hayri B. de gözaltına alındı.

SUİKAST NOTLARI BULUNDU

Hayri B'nin ev ve iş yerlerinde de arama yapan polis 18 Aralık 2002 yılında silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen Doç. Necip Hablemitoğlu suikastına ait notlar ele geçirdi. Gözaltına alının zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadesi alınan Hayri B'ye Hablemitoğlu suikastı ile ilgili sorular yönetildiği öğrenildi. Hayri B'nin Hablemitoğlu'nun ve Durmuş Ali Özoğlu'nun kitaplarını yayına hazırlayan kişi olduğu tespit edildi. Hayri B.'nin Necip Hablemitoğlu'nun 'Köstebek', 'Şeriatçı Terör'ün ve Batının Kıskacındaki Ülke: TÜRKİYE' ve 'Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası' gibi kitaplarının genel yayın yönetmenliğini yaptığı öğrenildi.

SOL GÖZÜNDEN VURULDU

Öğretim üyesi, 48 yaşındaki Doç. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin otoparkında silahlı saldırıya uğramıştı. Hablemitoğlu'na, 9 mm'lik silahla iki kez ateş edilmiş, sol gözünden tek kurşunla vurulan öğretim görevlisi yaşamını yitirmişti. Hablemitoğlu suikasti, AK Parti iktidarı döneminde faili meçhul kalan tek cinayet olarak biliniyor.

Tekvandocu, Ergün Poyraz'la görüşmüş

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan iki kişiden Hakan A.'nın Ergenekon zanlısı Ergün Poyraz ile geçmişe dönük telefon kayıtlarının olduğu öğrenildi. Ayrıca zanlı tekvandocu Hakan A.'nın 18 Aralık 2002 tarihinde öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinden sonra bir süre takip edildiği ancak cinayetle ilgili herhangi bir somut veriye ulaşılmadığı için hakkında bir işlem yapılmadığı belirtildi. Hakan A.'yı pijaması ile yalın ayak havalandırma boşluğunda bulan polis daha sonra zanlının evini didik dikik aradı. Yapılan aramalarda Ata Ocakları ile ilgili bir çok doküman bulundu. Çıkan belgelerde Ata Ocakları'nın kuruluşu ile ilgili notlar ve şemalara rastlandı. Hakan A.'nın ayrıca geçmişe dönük yapılan telefon kayıtları incelemesinde Ergenekon zanlısı Ergün Poyraz ile ilgili telefon kayıtlarının olduğu öğrenildi. Hakan A.'nın bazı internet siteleri ve bir dergide Ergün Poyraz lehine yazılar yazdığı öğrenildi.

Dosyayı yeniden çıkarttırdım

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Necip Hablemitoğlu suikasti ile ilgili olarak, "Hablemitoğlu suikastı faili meçhulün içinde kaldı. Onun için üzülüyoruz. İçişleri Bakanlığı'na geldiğimde o dosyayı tekrar çıkarttırdım ve bütün bu süreç içinde üzerinde durulan ve failleri bulunamayan bir dosya var. Son zamanlardaki özellikle çetelerle, o tür operasyonlarla ilgili bütün çalışmalarda Hablemitoğlu'nun olayını gündeme getiriyoruz" dedi.

yenişafak



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,397 µs