En Sıcak Konular

Danıştay saldırısında sürpriz ifade

0 0 0000 00:00 tsi
Danıştay saldırısında sürpriz ifade Danıştay saldırısında ifade veren tutuklu E.B.'nin açıklamaları kafa karıştırdı. E.B.'nin açıklamaları yeni bir bilgi kirliliği mi yoksa gündem yeniden karışacak mı? İşte o sürpriz ifade...

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde bulunan Bingöl doğumlu E.B.'nin, istihbarat birimlerince alınan ifadesinde Kuvvai Milliye Derneği'ne yönelik suçlamalar ve Rahip Santoro cinayetine ilişkin iddialar var. Bu iddialar güvenlik birimleri tarafından araştırılıyor.

E.B., Danıştay saldırısı zanlısı Alparslan Arslan'ı tanıdığını ve saldırı öncesi Glock marka tabancasının çalındığını belirtti.
 
E.B., Arslan'ın saldırıda Glock tabanca kullanması üzerine silahın kendisine ait olabileceği endişesiyle ifade vermek istediğini bildirdi.

İstihbarat birimlerince iki kez sorgulanan E.B. ifadesinde jandarma ve emniyetin gizli görevlisi olduğunu öne sürdü.

E.B. ifadesinde Kuvvai Milliye Derneği'nden bazı kişilerin kendilerine katılmasını istediklerini söyledi, Danıştay saldırısında adı geçen emekli asker Muzaffer Tekin'le bağlantı kurulduğunu anlattı.

E.B. ifadesinde, "Kuvvai Milliye Derneği'nden İrfan ve Gökhan B., emniyet, asker ve Mit'ten kişilerle güçlü bir oluşum içinde olduklarını söylediler. Gökhan, güven vermek için telefondan 'komutanım' dediği emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'i aradı. Benim devlet adına çalıştığımı bildikleri için kendilerine katılmamı istediler" dedi.

Sürpriz ifadede yer alan dikkat çekici bir diğer iddia ise Kuvvai Milliye Derneği'nin hedefinin AK Parti olduğu.
 
E.B.'nin iddiasına göre, dernek AK Parti'nin devrilmesi için çalışıyor. E.B., ifadesinde Rahip Santoro cinayeti öncesi bu kişilerin Trabzon'a bir iki kişiyle birlikte gitmesini istediklerini de anlattı. Ancak kendisinin bunu kabul etmediğini de belirtti.

E.B. ifadesinde ayrıca, "Takriben iki ay sonra Trabzon'da bir papaz öldürüldü. Üstelik de Glock marka bir silahla öldürüldü. Sanırım o arada Trabzon'da cinayeti işleyen çocuğu bulmuş olabilirler. Bana Trabzon'a gitme teklifinde bulunan kişi de Trabzonludur" şeklinde konuştu.

Tüm bu iddiaları 10 Şubat 2000 yılında 22 sayfalık bir mektupla Başbakan'a da bildirdiğini söyleyen E.B.'nin ifadesi dosyaya girdi ancak silah ona ait çıkmayınca herhangi bir işlem yapılmadı. Ancak diğer iddiaları polis mercek altına aldı.

CNNTurk



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs