En Sıcak Konular

'Anayasa Değişikliği' Pazartesi TBMM'de

24 Mart 2010 21:14 tsi
Anayasa'da değişiklikler öngören tasarı paket Pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa'da değişiklikler öngören tasarı paketinin 184 milletvekilinin imzasıyla Pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı. Arınç, "Ziyaretlerimiz kapsamında yüksek yargı yok" dedi.

AK Parti tarafından hazırlanan anayasa değişiklik paketinin hafta sonu yeniden masaya yatırılacağı bildirildi. Partinin hukukçu kurmayları, hafta başında açıklanan paketin içeriğiyle ilgili yapılan eleştirileri yeniden gözden geçirecek ve pakete son şeklini verecek. Pazartesi günü ise anayasa değişiklik paketi Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak Türkiye Noterler Birliği'ni ziyaret etti. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni tarafından karşılanan Arınç ve beraberindeki heyetin görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü.

Türkiye'nin sosyal ve ekonomik olarak önemli değişimler geçirdiğine dikkat çeken Başkan Yeni, anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu vurguladı. Sivil anayasa hazırlanması bakımından önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Yeni, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na noterlerden de üye seçilmesini istedi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Arınç, taslağın yönetim kurulu üyeleriyle paylaşıldığını söyledi. Taslağa genel anlamda olumlu yaklaşıldığını anlatan Arınç, önerilerin kendilerine iletileceğini belirtti. Taslağa doğrudan karşı çıkmak yerine doğruların alınıp taleplerin iletilmesi gerektiğini dile getiren Arınç, talepleri hafta sonu ele alacaklarını ve son şeklin verileceğini kaydetti. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yeni'nin talebini de yerinde bulan Arınç, bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti.

ajanslar

 



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs