En Sıcak Konular

İsveç Dışişleri Bakanı, ilişkilerin normale döneceğinden ümitli

24 Mart 2010 20:48 tsi
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye-İsveç ilişkilerinin normale döneceğini ümit ettiğini söyledi.

Stockholm'de Türk Gençlik Federasyonu'nun daveti üzerine bugün federasyona gelen İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, bu ülkede yaşayan Türk gençleriyle konuştu, mecliste kabul edilen Ermeni iddialarıyla ilgili öneri konusundaki endişeleri dinledi, sorulara yanıt verdi.

İsveç meclisine getirilen önerinin kabul edilmesinden dolayı üzgün olduğunu tekrarlayan Bildt, önerinin kabul edilmesinden sonra gerilen iki ülke ilişkilerinin kısa sürede yeniden normale dönmesini umduğunu kaydetti. Önerinin reddedilmesi için parti olarak çaba gösterdiklerini ve ellerinden geleni yaptıklarını da kaydeden Bildt, ''İsveç'in her zaman Türkiye'nin dostu olarak yanında yer aldığını'' bildirdi.

-"SİYASETTE AKTİF OLUN"-

Mecliste 11 Martta kabul edilen öneri nedeniyle İsveç'te yaşayan Türk toplumunun endişeye kapılmasına gerek olmadığına da dikkati çeken Bildt, bu konuda rahat olmalarını istedi. Carl Bildt, İsveç toplumunun çok kültürlü olduğunu ve barış içinde yaşadığını, bundan sonrada bu durumun bozulmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Türk gençlerine, ''İsveç'te sosyal hayata katılın ve siyasi alanda aktif olun mesajı da veren'' Bildt, ''Ülkedeki değişik siyasi parti organizasyonlarında yer alın'' dedi. İsveç'te yaşayan Türklerin iki ülke arasında köprü görevi gördüklerini de açıklayan Bildt, Türklerin kendi dil ve kültürlerini unutmadan İsveç toplumuna entegre olmalarını da istedi.

Dışişleri Bakanı Bildt, ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarında ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konusunda İsveç'in desteğinin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Alev Akbaş da konuşmasında, son olaylar sonucunda Türk toplumunun İsveç'te değişik federasyon ve derneklerde faaliyet göstermesinin yanında siyasi partilere de üye olup politikada da aktif rol almasının öneminin anlaşıldığını belirtti.
 
ajanslar




Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs