En Sıcak Konular

BBC'den İngiliz vekillere ağır itham

24 Mart 2010 19:54 tsi
İngiliz yayın kuruluşu BBC, bazı İngiliz milletvekillerinin Güney Kıbrıs ve Maldivlerin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yaptıkları seyahatlerle ilgili ilginç bir ayrıntıyı gündeme getirdi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, bazı İngiliz milletvekillerinin Güney Kıbrıs ve Maldivlerin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yaptıkları seyahatlerin masraflarının bu ülke yönetimleri tarafından karşılandığını duyurarak, milletvekillerinin bu seyahatleri bildirmeyerek ve ülkeler lehinde çalışarak, yurt dışı seyahat kurallarını ihlal ettiklerini bildirdi.

BBC'nin yaptığı araştırmaya göre, şimdiye kadar masrafları yabancı devlet ve yönetimler tarafından karşılanan İşçi Partisi, Muhafazakar Parti ve Liberal Demokrat Parti'den çok sayıda parlamenter, ziyaretleri hakkında parlamentoyu bilgilendirmeyerek kuralları ihlal etti.

İngiliz parlamenterlerin bu seyahatlerin karşılığında söz konusu ülkelerin politikaları doğrultusunda çalıştıklarına dikkati çeken BBC, iktidardaki İşçi Partisi milletvekili Andrew Dismore'un her yıl Güney Kıbrıs'ı ziyaret ederek, kuralları 90 kez ihlal ettiğini belirtti.

Dismore'un 2005 seçimlerinden bu yana İngiliz Parlamentosu Avam Kamarasında kayıp kişiler ve Kıbrıs sorunuyla ilgili 200'den fazla soru önergesi sunduğunu kaydeden İngiliz yayın kuruluşu, Avam Kamarasında yazılı bir soru sormanın maliyetinin 149 sterlin (yaklaşık 350 TL) olduğuna dikkati çekti. Dismore'un ihlal suçlamalarını ve Güney Kıbrıs'a seyahatlerinin Kıbrıs'la ilgili sunduğu önergelerle ilişkili olduğunu reddettiği bildirildi. Haberde adları belirtilmese de, İşçi Partisinden üç, Muhafazakar Partiden ise bir milletvekilinin daha Güney Kıbrıs'a, masrafları Güney Kıbrıs yönetimi tarafından karşılanan seyahatler yaptığının belirlendiğini kaydetti.

BBC haberinde ayrıca, Maldivler, Tibet, Sri Lanka gibi ülkelere bu ülkelerin yönetimlerince karşılanan seyahatlere çıkan ve bu seyahatlerin ardından ülkelerle ilgili parlamentoda soru önergeleri sunan bazı milletvekillerini açıkladı. Haberde yer alan milletvekillerinin isimleri şöyle: David Amess, Norman Baker, Crispin Blunt, Graham Brady, Colin Breed, David Burrowes, Andrew Dismore, Jim Dobbin, Alan Duncan, Liam Fox, Mike Hancock, Lindsay Hoyle, Paul Keetch, Bob Laxton, David Lepper, Andrew Love, Madeleine Moon, Mike Penning, Andrew Rosindell, Richard Spring, Theresa Villiers ve Rudi Vis.

İngiliz parlamentosunun kurallarına göre, İngiliz bir milletvekilinin bir ülkeye yapacağı ziyaretin masraflarını o ülke karşılayacaksa bunu parlamentoya 4 hafta önceden bildirmesi gerekiyor. Böylece, milletvekilinin misafir edildiği ülkeyle ilgili parlamentoda soru önergesi sunmasında ve açılacak tartışmalara katılmasında yapılan bu ziyaretler dikkate alınıyor.

Bu arada, Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Haravgi gazetesi BBC'nin araştırmasına dayanarak, her sonbaharda bir grup İngiliz milletvekilinin Kıbrıs Rum kesimini ziyaret ettiğini ve Andrew Dismore'un söz konusu ziyaretler çerçevesinde Avam Kamarasına Kıbrıs sorunuyla ilgili 400'ün üzerinde soru yönelttiğini yazdı.

Gazete, Muhafazakar Parti milletvekilleri David Burrowes ve Richard Spring'in de yurt dışı ziyaretleri konusunda Avam Kamarası kurallarını ihlal ettiğini belirtti.

aa



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,931 µs