En Sıcak Konular

Toskay kapıları kapattı: Öneri yok

24 Mart 2010 14:39 tsi
Toskay kapıları kapattı: Öneri yok MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, TBMM'ye Anayasa değişikliği paketi geldiğinde, kendi önerilerini sunmayacaklarını söyledi.

Toskay, konferans vermek üzere bulunduğu Denizli'de partisinin il başkanlığını da ziyaret etti.


Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Toskay, daha önce bir konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ithafen, "Sen seçim isteyenlere vatan haini dersen, o zaman seni darbeyle değiştirirler." sözünün çarpıtıldığını ileri sürdü. MHP Genel Başkan Yardımcısı, "AK Parti'nin bütün yetkilileri, başta Sayın Başbakan olmak üzere yalnız MHP'nin değil, kendi fikrini taşımayan, muhalefette kim varsa bütün söylediklerini çarpıtma, tevil etme, bir gerginlik ve çatışma ortamı yaratma için her şeyi yapıyor. Eğer biraz okuduğunu anlayan kişiler varsa, o beyanatımın bu şekilde yorumlanması mümkün değil." dedi. AK Partililerin bunu, muhalefetin üstünde baskı oluşturmak amacıyla yaptığını iddia eeden Toskay, "Bu suretle mesela Denizli'deki ekonomik sorunları konuşamayalım, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerindeki uyguladıkları girdiği çıkmazı konuşmayalım, Türkiye'de bölücü terörü konuşamayalım diye maksatlı yapıyorlar. Bunların farkındayız. Üsluplarını da kendi düzeyleriyle ilgili olarak değerlendiriyoruz. Onlar bizi de çok fazla ilgilendirmiyor." şeklinde konuştu.

MHP'nin, 2009 yılında yaptığı 9. kurultayda yeni bir program oluşturduğunu kaydeden Tunca Toskay, "Bu kurultayda kabul edilen programda, demokrasiye çok ağırlıklı bir şekilde vurgu yapıyoruz. Sayın Genel Başkanımız'ın bütün beyanatları, ifadeleri, söylemleri, bizim bütün söylemelerimiz Türkiye'de cereyan eden bütün olayları yorumlarken MHP'nin demokratik rejime dışardan herhangi bir şekilde müdahaleyi kesinlikle kabul etmediğini de ifade ediyor. Bütün bunlar ortada dururken bu şekilde bir yorum yapmak, çok iyi niyetli bir şey değil. O gün konuşmama, 'Demokratik rejimlerde hükümetler seçimle değişir.' diye başlıyorum ama bunu alıp bu hale getirmeyi ancak AKP'liler yapabilir." dedi.

Gazetecilerin, Anayasa değişikliği TBMM'ye getirildiğinde kendi önerilerini sunup sunmayacağı şeklindeki bir soruya ise, "Hayır, kendi önerimizi sunmayacağız, çünkü bizim anayasa değişikliği konusunda parti olarak tutumumuz son derece net. Biz bugünkü Meclis'in ve toplumun içinde bulunduğu bu şartlarda bir anayasa değişikliğinin sağlıklı olarak yapılabileceğine, topluma huzur ve barış getireceğine inanmıyoruz. O bakımdan diyoruz ki bu Meclis Başkanı'nın inisiyatifiyle bir uzlaşma komisyonu kurulsun. Bütün partiler burada tekliflerini getirsin, müzakere edilsin. Uzlaşılan noktalar varsa, demokratik bir sözleşme haline getirelim ve önümüzdeki 24. dönem TBMM, bu dokümanı alıp değerlendirip istiyorsa bir anayasa değişikliği yapsın." diye cevap verdi.

AK Parti'nin iktidarda bulunduğu 7,5 yılda anayasa değişiklikleri yapılması için daha uygun ortamlar bulunduğunu öne süren Toskay, şunları söyledi: "Mesela parti kapatmasıyla ilgili olsun, dokunulmazlıklarla ilgili olsun siyasi partilerin birtakım teklifleri de oldu. MHP'nin, siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmasıyla ilgili teklifini Sayın Başbakan, 'Herkes işine baksın'. diyerek reddetti o zaman. Şimdi birdenbire böyle seçime beş kala bir anayasa değişikliğinin Türkiye'nin demokratikleşmesi endişesinden kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz. AK Parti, yüksek yargıyı herhangi bir şekilde etkisi altına alarak, seçimlerden sonra iktidarı kaybettiği ve kendisinden hesap sorulacağı zaman yandaş bir yargı yaratmayı amaç ediniyor."

Anayasa değişikliğinin içeriğine ilke olarak girmeyeceklerini ifade eden Toskay, içerik tartışmalarını "tuzak" olarak değerlendirdi. Toskay, şunları kaydetti: "Bizim bir ilkemiz var ve o ilkede duruyoruz. Öyle tuzaklara MHP gelmez. Açılım tuzağına da gelmedi, Anayasa değişikliği tuzağına da gelmeyecektir."

Ziyarette MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve İl Başkanı Zafer Kaplan da hazır bulundu.

(CİHAN) 



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs