En Sıcak Konular

Ladin'in ailesi sığınacak ülke arıyor

24 Mart 2010 12:55 tsi
El Kaide elebaşısı Usame bin Ladin'in İran'da yaşayan ailesi, sığınacak ülke arıyor. Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin, dün yayınladığı bir bildiri ile ailesinin İran'dan ayrılmak istediğini; ancak kendilerine kabul edecek ülke aradıklarını duyurdu.

Ömer Bin Ladin'in iki kardeşi son üç ay içinde İran'ı terk ederek Suriye'ye sığınmıştı. İran'da halen Ladin ailesinden 23 kişi ev hapsinde bulunuyor.

ABD'nin 2001 yılında Afganistan'a yönelik başlattığı saldırılar üzerine Ladin ailesi Afganistan'dan İran'a sığınmıştı.

Eşi Zeyna ile birlikte bir mektup kaleme alan Ömer, İran hükümetinin diğer aile fertlerini gönderebileceği bir ülke bulamadığını belirterek, özellikle de Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan yardım istedi. Mektupta doğuda ya da batı herhangi bir ülkenin yardımını kabul edebilecekleri de belirtildi.

İran'da ev hapsinde tutulanlar arasında Ladin'in oğulları, gelinleri ve torunları bulunuyor. Ömer'in İngiliz asıllı eşi Zeyna, diğer akrabalarla birlikte sayının 30'u bulduğunu belirtiyor.

25 Aralık'ta Ladin'in en küçük oğlu Bakr (16) Şam'a giderek Suriye asıllı annesi Nacva el Ganim'in yanına yerleşmişti. 17 Mart'ta da evden kaçarak Suudi Arabistan'ın Tahran'daki Büyükelçiliğine sığınan ve üç aydır burada bulunan kız kardeşlerden İman'ın Suriye'ye gitmesine izin verilmişti.

El Kaide'den yapılan açıklamalar ve Ladin ailesine mensup bazı üyelerin suçlamalarına rağmen Ömer bin Ladin, İran'ın kendilerine yönelik tutumlarının iyi olduğunu belirtiyor.

Mektupta iyi muameleye rağmen aile fertlerinin dünyadan tamamen soyutlandıkları da vurgulanıyor. Ömer bin Ladin, El Kaide'ye karşı herhangi bir sempatilerinin bulunmadığını da öne sürüyor.

İran'da bulunan Ladin'in çocuklarının Osman (27), Saad (30), Muhammed (25) ve Hamza (19) ile Fatıma (24) olduğu belirtiliyor. Ladin'in çocuklarının hepsi 11 yaşından küçük 12 çocuğu da kendileriyle birlikte bulunuyor. Çocukların hemen tamamının Afganistan ve İran doğumlu olduğu belirtiliyor.

Aile üyelerinin Suudi Arabistan'a gitmek istemedikleri de ifade ediliyor. (CİHAN)



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,193 µs