En Sıcak Konular

16 Nisanı beklemeyecek!

0 0 0000 00:00 tsi
16 Nisanı beklemeyecek! Başbakan Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkıp çıkmayacağının son güne kadar belli olmayacağına dair basın dünyasında yaygın bir kanaat var. Ancak kimilerine göre Erdoğan 16 Nisanı beklemeyecek. Açıklamasını daha önce yapacak. Ne zaman yapacağına gelinc

“Erdoğan Çankaya’ya çıkacak mı” sorusu kadar önemli bir tartışma konusu da Erdoğan’ın bu kararını ne zaman açıklayacağı. Şartlar Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmayacağını işaret etse de basın dünyasında genel kanı şu: Erdoğan Çankaya’ya çıkacak. Dolayısıyla gözler Başbakan’ın konuşacağım dediği 16 Nisana çevrilmiş durumda. Herkesin kafasındaki soru işaretleri o gün ortadan kalkacak. Kim bilir belki de 16 Nisanda açıklanacak karar yeni tartışmaların ve krizlerin habercisi olacak.

Peki, Erdoğan gerçekten 16 Nisanı bekleyecek mi? Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya’ya göre hayır… Ankara kulislerini yakından takip eden Küçükkaya’ya göre AK Parti yönetimi, “bir iletişim tekniği ve süreç yönetimi” olarak ustaca sürdürdüğü Cumhurbaşkanı adaylığı denklemini önemli ölçüde 22 Mart’ta çözüyor.

İktidar partisi, 21-22 Mart tarihlerinde Türkiye çapındaki bütün il başkanlarını Ankara’da toplantıya çağırma kararı aldı. Üstelik, planlama “genişletilmiş il başkanları toplantısı” olarak yapıldı. Yani il başkanlarının yanı sıra partinin kadın kolları ve gençlik kolları başkanları da teşkilat zirvesine katılacaklar.

Partinin kurmay ekibinden, AKP Meclis Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz’a dün “bu toplantıda Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşacak mısınız? Teşkilatınıza aday isimlerini soracak mısınız?” diye sorduğunu belirten Küçükkaya, Kapusuz’un “Evet, hiç kuşkusuz hepsine soracağız. Çünkü bu, Cumhurbaşkanlığı öncesinde teşkilatlarımızın son bir araya gelişi olacak” diye yanıtladığını yazdı.

Küçükkaya’ya göre yani, Başbakan Erdoğan’ın, “kararımızı verirken halkımıza ve teşkilatlarımıza soracağız” derken kastettiği uygulamanın teşkilat bölümü bu ay 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Küçükkaya Kapusuz’un, adaylığın kamuoyuna açıklanma sürecini ise şöyle anlattığını yazdı:  “Biz en son dakikaya kadar toplanır, içimize kapanırız, bütün parametreleri değerlendiririz. Aday belli olduktan sonra da artık partide sorun çıkmaz. Bunun tecrübelerini yaşadık. Başbakan’ın kararı belirleyici olacaktır. Kendisi adaylığa karar verirse zaten hiç mesele olmaz. Ama onun dışında bir isim olacaksa o da yetkili kurullarda karara bağlandıktan sonra o kişi seçilir. Bizde bazılarının zannettiği gibi aday enflasyonu olmaz.”

iyibilgi.com



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs