En Sıcak Konular

Aydın Doğan hakim karşısına çıktı

24 Mart 2010 10:31 tsi
Aydın Doğan hakim karşısına çıktı Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmren Barmanbek, Vergi Usul Kanun'una muhalefet etmek suçundan Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün Hakim Rahime Akan'a özel ifade verdi.

26 Ocak 2010'da mahkemeye mazeret bildirerek ifade vermeye gelmeyen Aydın Doğan, 29 Mart'taki duruşmaya ifade vermek için gelmemesi durumunda polis zoruyla getirilecekti.

29 Mart'ta yurtdışında olacağı için erken ifade vermek isteğiyle avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuran Doğan, hem 7 Asliye Ceza Mahkemesi'nde Hakim Emine Ertemli'ye hem de 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Rahime Akan'a ifade verdi. Gazetecilerin içeri alınmadığı özel duruşma salonuna avukatları ile giren Aydın Doğan'ın ifade sonrası neşeli olduğu gözlendi.

Gazetecilerin "Vergi kaçakçılığı yaptınız mı?" sorusunu cevaplayan Doğan, "Ödenmiş verginin kaçakçılığı mı olur?" dedi. Doğan medyada hakkında vergi kaçırdığı yönündeki haberlerin ve iddiaların tamamen iftira olduğunu, maksadını aşan haberlerin yapıldığını söyledi.

Gazetecilerle samimi diyalog içerisine giren Doğan, "Anlaşılan sizi atlatamadık. İşinizi iyi yaptığınız görülüyor." dedi. Doğan Grubu'ndan hiçbir muhabirin olmadığını görünce de, "Bizimkilerden kimse yok gördüğüm kadarıyla, bunların hepsini kovacağım." diyerek espri yaptı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, Doğan TV hisselerinin bir bölümünün Axel Springer'e satışı sırasında 'Vergi Usul Kanunu'na aykırı hareket edildiği' iddiasıyla Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ, İmre Barmanbek, Barbaros Hayrettin Çağa ile Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu üyeleri Soner Gedik ve Ertuğrul Özkök'ün 1 ile 3'er yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

zaman

 



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs