En Sıcak Konular

Rusya: "Silah yarışına sürüklenmeyeceğiz"

0 0 0000 00:00 tsi
Rusya: Rusya Güvenlik Kurulu basın merkezinden açıklandığına göre Rusya Güvenlik Kurulunda ve bazı diğer devlet yönetim organlarında 2000-de kabul edilen askeri doktrinin yerini alacak yeni askeri doktrin üzerindeki çalışmalara başlandı.

Moskova’da kaydedildiğine göre dünyada önde gelen ülkelerin politikasında askeri güç giderek artan önem kazanıyor. Silahlı kuvvetler bu ülkeler tarafından eskisi gibi politik ve ekonomik çıkarlarına ulaşmada en önemli araç olarak kullanılıyor. 2000 yılından sonra geçen dönemde jeopolitik güç dengesi değişti. En güçlü ülkeler kendi silahlı kuvvetlerinin modernizasyonuna ve silahların yetkinleştirilmesine giderek artan dikkat gösteriyor. Askeri varlığın biçimi değişiyor, askeri birlikler güçlendiriliyor. NATO’nun genişleyerek Rusya’nın sınırlarına yaklaşması bunu bilhassa açık gösteriyor. ABD, geliştirilmekle olan global füze savunma sistemi çerçevesinde Rusya’nın çevresinde askeri üsler şebekesini meydana getirmek niyetindedir. Pentagon’un bütçesi, barış zamanı olan zamanımızda görülmedik boyut alarak Rusya’nın askeri bütçesini 25 kat aştı. Bundan başka uluslararası terorizm tehlikesi artıyor. İhtilaflar mekanının genişleyip Rusya’nın en önemli çıkar alanlarını kapsaması eğilimi belirdi.


Savunma teknolojisine eğileceğiz

 
RUVR ajansının Rusya'nın savunma atağını anlatmak için yaptığı açıklama ise şöyle: "Rusya’nın da sınırları dışında bulunan tehdit kaynaklarına önleme darbeleri indirme hakkını saklı tutacağını sanmak için tüm esaslar vardır. Hiç şüphe yok ki yeni fizik ve teknoloji prensiplerine dayalı enformasyon teknolojilerinin ve diğer teknolojilerin giderek artan olanakları hesaba alınacaktır. Güvenle denebilir ki Rusya kendisinin çok pahalıya mal olan silah yarışına sürüklenmesine meydan vermiyecektir. Rusya’nın yeni askeri doktrini, günümüzün tüm okuyuşlarına denk karşılık verecektir. Yeni doktrinden amaç, kimsede Rusya’nın kendi milli çıkarlarını güvenle korumak yeteneğinde olduğu ve bunu yapmağa hazır olduğu üstüne şüphe kalmasın diye bugünkü tehditlere denk tepki vermektir. Rusya’nın şimdi sahip olduğu ekonomik olanaklar ülke karşısında duran problemleri çözmek olanağını veriyor."


ruvr



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs