En Sıcak Konular

Tuncay Özkan da sakıncalı!

0 0 0000 00:00 tsi
Tuncay Özkan da sakıncalı! Genelkurmay'ın medya kuruluşları için hazırladığı güvenilirlik değerlendirmesi raporu basına sızdı. Raporda TSK’nın açık toplantılarına davet edilmeyecek gazeteciler tek tek yazılmış. Liste bir hayli kabarık, ancak içinde çok dikkat çekici isimler

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hazırlanan güvenilirlik değerlendirmesi önemli bir tartışma başlattı. Raporun andıç gibi sunulması ise gündemde uzun bir süre kalacağının bir işareti. Raporun içeriğine gelince… Rapor, Türk basınındaki isimlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili düşüncelerini “karşıt” “yandaş” şeklinde sınıflandırıyor ve karşıt gibi olanların TSK’nın kamuoyuna açık toplantılarına davet edilmemesi gerektiği “arz ediliyor.”

Hangi gazetecinin TSK’nın raporuna takıldığına gelince… Liste bir hayli kabarık. Üstelik “karşıt”lar listesinde umulmadık isimler de var. İşte “karşıtı” ve “yandaşı” ile raporun isim listesi…

Kara liste

Cüneyt Ülsever (Askeri harekatlara karşı olduğu bilinmektedir notu düşüldü.)
Hadi Uluengin (Askeri harekâtlara karşı oldukları bilinmektedir” notu eklendi)

Andıç, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ü eleştiren herkesi ‘güvenilir olmayan” listesine katıyor.

Yeni Çağ gazetesi yazarlarından Arslan Bulut, Savaş Süzal, Altemur Kılıç, Arslan Tekin, Hulki Cevizoğlu, ve İsrafil K. Kumbasar (TSK’nın dış siyaseti konusunda ağır eleştiriler içeren ve eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’e yönelik eleştiriler sebebiyle)

Askeri müdahaleleri eleştiren köşe yazıları yazdıkları bilinmektedir” denilen köşe yazarları şöyle sıralanıyor: Mehmet Ali Birand, Cüneyt Ülsever, Hadi Uluengin, Ece Temelkuran, Çetin Altan, Hasan Cemal, Can Dündar, Nuray Mert, Yıldırım Türker, Murat Belge, Hasan Celal Güzel, Soli Özel, Ergun Babahan, Umur Talu, Mehmet Altan, Engin Ardıç, Faruk Mangırcı, Ömer Lütfi Mete, Oral Çalışlar, Hikmet Çetinkaya, Alican Satılmış, Lale Sarıibrahimoğlu, Derya Sazak, Taha Akyol, Nazlı Ilıcak, Ufuk Güldemir, Şakir Süter, Güngör Mengi, Bilal Çetin, Ruhat Mengi, Okay Gönensin, Nihat Genç. Tuncay Özkan ve Erol Mütercimler.

Ak liste

Emin Çölaşan ( “Eski Genelkurmay Başkanı (E) Org. Hilmi ÖZKÖK döneminde olumsuz eleştirilere yer vermekle birlikte…”)

Mehmet Ali Kışlalı (“TSK ile ilgili yorum yazarlarının ‘piri’ olarak bilinmektedir” notu düşüldü)

Metehan Demir (Sabah/ “Eski TSK mensubudur. TSK komuta kademesi hakkında görüşleri olumlu bir şekilde yansıtmaktadır. Ancak TSK’yı kamuoyu nezdinde güç duruma düşürecek haberlere de imza atabilmektedir” deniliyor)

Listedeki TSK yanlısı diğer yazarlar da şöyle sıralanıyor:

-Ertuğrul Özkök, Özdemir İnce, Fatih Çekirge, Bekir Coşkun, Mehmet Y. Yılmaz, Fikret Bila, Melih Aşık, Semih İdiz, Doğan Heper, Güneri Civaoğlu, Nail Güreli, Yasemin Çongar, Güngör Uras, Güler Kazmacı, Yazgülü Aldoğan, Hakan Çelik, Kurtul Altuğ, Saygı Öztürk, Mehmet Türker, Rahmi Turan, Hüseyin Avuç, Ali Öztürk, Fatih Altaylı, Erdal Şafak, Aslı Aydıntaşbaş, Muharrem Sarıkaya, Hakkı Yalçın, İlker Sarıer, Mehmet Çetingüleç, Serdar Turgut, İsmail Küçükkaya, Güler Kömürcü, Ali Saydam, Servet Kabaklı, Sırrı Yüksel Cebeci, Deniz Ülke Arıboğan, Deniz Som, Ali Sirmen, Emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu, İlhan Selçuk, Yılmaz Öztuna, Nuri Elibol, Fuat Bol, Taylan Sorgun, Yıldıray Çiçek, Necdet B. Sivaslı, Ali Öncü, Orhan Karataş, Sadi Somuncuoğlu, Hayri Köklü, Altemur Kılıç, Yavuz Selim Demirağ, Altan Öymen, Behiç Kılıç.

Murat Yetkin’e ÖZEL DİKKAT!

Andıçın ekli belgelerinde Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı’ndan Genelkurmay Genel Sekreteri’ne gönderilen bilgi notlarında Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin’e özel dikkat vurgusu yapılıyor.

iyibilgi.com



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs