Garih tipi suikast planı | " /> Garih tipi suikast planı | "/>

En Sıcak Konular

İki mason üstadına Garih tipi suikast planı

24 Mart 2010 08:15 tsi
İki mason üstadına Garih tipi suikast planı 

Kayseri'de hapis yatan Ergenekon terör örgütü bağlantılı bir hükümlü ev izninde iki mason üstadına suikast hazırlığında yakalandı. Planın işadamı Üzeyir Garih cinayeti ile olan benzerlikleri dikkat çekti.

Kayseri'de hapis yatan Ergenekon terör örgütü bağlantılı Ali Hamurcu isimli bir hükümlü ev izninde eski ve yeni mason üstadlarına suikast hazırlığında yakalandı. Planın işadamı Üzeyir Garih cinayeti ile olan benzerlikleri dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarda Kayseri Yarıaçık Cezaevi'nde bulunan hükümlü Hacı Ali Hamurcu'nun izinli olarak yapacağı bir ziyaret sırasında suikast gerçekleştirileceği ihbarı üzerine polis şüpheliyi takibe aldı. Polis, İstiklal Caddesi'ndeki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın etrafında keşif yaparken Hamurcu'yu gözaltına aldı. Üzerinde ekmek bıçağı ve locanın eski ve yeni büyük üstadları K.P ile S.E'nin fotoğrafları çıkan Hamurcu sorgusunda suikast hazırlığını itiraf etti. Polis, Ergenekon kapsamında Hamurcu ile bağlantılı olduğunu tespit ettiği 8 kişiyi 6 ilde önceki gün gözaltına aldı.

KEMAL VE NERİMAN AYDIN'LA BAĞLANTI

Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Ergenekon sanıkları Durmuş Ali Özoğlu ile Kemal Aydın ve Neriman Aydın'ın avukatı Yusuf Erikel, Hakan A., Hayri B., Recep T., Maruf Ş., Adem U. ve Aydoğan A., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Erikel'in, Kayseri Belediyesi'nde çalışırken yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan Hamurcu'nun da avukatlığını yaptığı öğrenildi. Aydoğan A'nın ise Durmuş Ali Özoğlu, Neriman Aydın ve Kemal Aydın'la bağlantılı olduğu öğrenildi. Aydoğan A'nın isminin Kemal, Neriman Aydın kardeşlerde ele geçirilen belgelerde geçtiği belirtildi. Ayrıca Ergenekon'un ek klasörlerine giren bir belgede Aydoğan A ile aynı soyadı taşıyan Ali A'nın isminin yanında "Ahmet Yarbay ... Hamza-Mehmet çocuklarına Üzeyir Garih öldürülme olayı?" yazdığı öğrenildi. Şüphelilerden Hayri B.'nin de öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun kitaplarının da yayın yönetmenliğini yapan eski bir yayıncı olduğu öğrenildi. Hakan A'nın ise Ergenekon sanıkları Ergün Poyraz, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol, firari Turhan Çömez'in de aralarında bulunduğu isimlerle operasyon öncesinde AK Parti, İrtica, Masonluk, Ermeni soykırımı, Kıbrıs sorunu gibi konularda yayın yapan bazı internet sitelerinde yazı yazdığı öğrenildi.

İKİ OLAYDA ŞAŞIRTICI BENZERLİKLER

Öte yandan 2001'de mezarda bıçaklanarak öldürülen işadamı Üzeyir Garih suikasti ile Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski ve yeni üstadları K.P ile S.E'ye yönelik suikast hazırlığındaki benzerlikler dikkat çekti:

Hem Yermez hem de Hamurcu Kayseri'li.

Garih'i öldüren, Hasdal Askeri Kışlası'ndan çıkarılan eski hükümlü Yener Yermez'di. Hacı Ali Hamurcu da cezaevinden izinle çıkan bir hükümlü.

Yermez, Garih'i bıçaklayarak öldürmüştü. İki mason üstada öldüreceğini itiraf eden Hamurcu'nun üzerinden de ekmek bıçağı çıktı.

Ünlü işadamı Üzeyir Garih aynı zamanda en üst dereceden masondu. Hamurcu'nun hedefindeki isimler de en üst derece iki mason.

yenişafak



Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,785 µs