En Sıcak Konular

Fransa dine sarılıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Fransa dine sarılıyor! Fransa'da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Fransızların büyük bir çoğunluğu herhangi bir dine inanma ihtiyacı duyuyor.

Fransız IVOP Servisi’nin yaptığı yeni bir ankete göre, uzun yıllardır Seküler ve marjinalliğin görüldüğü Avrupa ülkesi Fransa’da insanların büyük çoğunluğu dinin önemine inanıyor. Çok sayıda Fransız dinin hayatlarında anahtar bir rol oynadığına inanıyor.

Papaz Michel Le Long, anket sonuçları ile ilgili olarak insan ürünü ideolojilerin yaşamı kurtarmadığını ne kadar güçlü ve özgür olsa da insanı din kadar etkilemediği yorumunu yaptı. “Sekülerizm ya da diğer ideolojiler kader, yaşam, ölüm ve ahiret ile ilgili sorularımıza cevap veremiyor; ama din bunu sağlıyor.”

Ankete katılan 90 kişi dinin kendileri için çok önemli olduğunu söylerken, %27.6 oranındaki ateizme karşılık %70 oranındaki katılımcı semavi dinlere eğilim içinde olduğunu ifade etti. %64 ‘ü kendini Katolizm’e yakın hissederken, %2.1 ‘i Protestanlık’a ve %0.6 ‘sı da kendini Yahudilik’e yakın hissettiğini belirtti. Papaz Long, kominist Sovyet Birliği’nin tüm dinleri ortadan kaldırmak için gereksiz ve boşuna çabaladığından da bahsetti. “ Bu ideolojinin başarısız oluşu sözlerimizi ispatlar, tüm ibadet yerleri tekrar açılmıştı çünkü.”

Anket sonuçlarının Seküler bir ülke ve manevi toplum arasında bir çizgi çektiğini ifade eden Sosyolog Vincent Gissiere, Fransız elitlerini sekülerizmin dinin yerini alacağına inanması ile büyük hata yaptığını da sözlerine ekledi.

Fransa nüfusunun %83-88 oranında Roma Katolikleri oluştururken bu sırayı %5-10 oranı ile Müslümanlar takip ediyor. Diğerlerini Yahudi ve Protestanlar oluşturuyor. Avrupa’nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip Fransa’da 7 milyon civarında Müslüman yaşıyor.


dünya bülteni



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs