En Sıcak Konular

Polise 'zor kullandı' suçlaması

22 Mart 2010 20:25 tsi
Adana'da kafeterya işletmesi Mustafa Gökçe, arama izni olmadığı halde işyerine gelen sivil polislerin, zor kullanarak kendilerini yere yatırıp, kelepçelediklerini öne sürdü.

Geçen cumartesi günü saat 19.00 sıralarında Reşatbey Mahallesi’nde Mustafa Gökçe’nin işlettiği kafeteryaya, silah bulunduğu iddia edilen otomobilin sahibini aramak için gelen sivil polisler, işyeri sahibine kimlik sorup, gözaltına almak istedi. İddiaya göre işyeri sahibinin karşı koyması üzerine tartışma yaşandı. Bunun üzerine, polisler, işyeri sahibi ile birlikte 4 kişiye, ellerini arkadan kelepçeleyerek gözaltına aldı. Müşterilerin gözü önünde yaşanan olayda, polisler, 4 kişiyi işyeri dışına götürüp, kısa süre beklettikten sonra polis merkezine götürdü. Yapılan işlemlerin ardından 4 kişi serbest bırakıldı.

Polislerin tutumunu kınayan işletmeci Mustafa Gökçe, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Olay akşamı işyerine giren kişiler arama yapacaklarını söyledi. Bende kimliklerini ve arama izinlerini sordum. İkisi de göstermemelerine rağmen benden istedikleri kimliğimi verdim. Daha sonra kafe içinde aniden çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bizi zorla ellerimizi arkadan kelepçeleyerek yere yatırıp dövdüler. Daha sonra da gözaltına aldılar. Suçumuz yoktu. İşyerimizde de illegal bir şey bulamadılar. Bu polislerden şikayetçi olacağız ve cezalandırılmalarını isteyeceğiz” dedi.

Emniyet yetkilileri ise polisin olay gönü rutin uygulama yaptığını, ancak kafeterya yetkililerinin tepki göstermesi üzerine müdahale edildiğini, ancak, müdahale sırasında sınırın aşılmadığını belirttiler.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs