En Sıcak Konular

Hükümet, anayasa paketini gazetecilere anlattı

22 Mart 2010 19:20 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, partilerle sonuna kadar uzlaşma arayacaklarını belirterek, "Getirmek istediğimiz düzenlemenin çoğu kişisel hak ve özgürlüklerle ilgili.'' dedi.

Anayasa değişiklik paketi konusunda bugün Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret ederek, taslak metnini kendilerine ileten AK Parti heyeti, akşam da basın organlarının Ankara Temsilcileri ile Rixos Otel'de bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in organize ettiği yemeğe çok sayıda gazeteci katıldı.

Toplantıda, heyet adına ilk olarak konuşmaya başlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''(Partilerle) Sonuna kadar uzlaşma arayacağız'' mesajını verdi. Çiçek, ''Getirmek istediğimiz düzenlemenin çoğu kişisel hak ve özgürlüklerle ilgili.'' diye konuştu.

Çiçek'ten sonra söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise bugün partileri ziyaret ettiklerini bildirerek, çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti. Bakan Ergin, en çok yargıya ilişkin konu başlıklarının tartışıldığını belirterek, bunlara ilişkin açıklamada bulunmak istediklerini söyledi.

Değişikliklerin AB süreciyle ilgili olduğuna da işaret eden Ergin, uzun bir süredir çalışmalarda bulunduklarını aktardı. Yargıda söz söyleyebilecek her unsurla görüşüldüğünü söyleyen Ergin, sonuçta bir mutabakat zaptı oluştuğunu bildirerek, stratejik eylem planı kapsamında bunların oluşturulduğunu belirtti.

AB katılım ortaklığı taahhüt belgesinin de baz alındığını kaydeden Ergin, bunların daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. HSYK ve Anayasa Mahkemesi'ne ilişkin düzenlemeler hakkında ise Bakan Ergin, gazetecilere bir kitapçık dağıtarak; HSYK'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin unsurların yer aldığını vurguladı.

(CİHAN)



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,336 µs