En Sıcak Konular

Doları Yunan ateşi yaktı

22 Mart 2010 15:50 tsi
Yunanistan'ın borç yüküne ilişkin endişelerin yarattığı olumsuz hava piyasaları olumsuz etkiliyor. Dolar tüm dünyada yükselişe geçerken içeride de yaklaşık 1 aydan bu yana ilk kez 1.55'i gördü.

Uzmanlar, Yunanistan ile ilgili gelişmelerin belirleyici olduğu piyasada yatırımcıların risk alma eğiliminin azaldığına işaret ediyor.

Dolar yurtdışında oluşan taleple euro karşısında 1.3480 seviyelerine geldi. Euro/dolar paritesi cuma günkü kapanışta ise 1.3534 idi.

YUNANİSTAN OLUMSUZ ETKİLİYOR

Krizi en ağır yaşayan ülkelerden Yunanistan'a dair endişeler tüm küresel piyasalarda etkili oluyor. Uluslararası borsalar yüzde 1'i aşan düşüşler gösterirken dolarda da hareket yaşanıyor.

Yurtdışındaki hareketin etkileri içeride de kendisini gösteriyor. Cuma günü 1.53 seviyelerinde olan dolar bugün açılıştan itibaren yükselerek 1.55 sınırına ulaştı. Dolar böylece 25 Şubat'tan bu yana ilk kez 1.55 TL'yi görmüş oldu.

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, euro/dolar paritesinde 1.3450 seviyesinin önemli olduğunu, Mayıs 2009'dan bu yana görülen en düşük seviye olan 1.3450'nin aşağı yönde kırılması durumunda düşüşün daha da ivme kazanabileceğini belirtti. Keresteci, "Bu ihtimal, dolar/TL kurundaki yukarı yönlü baskıyı kuvvetlendirebilir. Dolar/TL kurunda teknik olarak yukarıda sırasıyla 1.5450, 1.5550 ve 1.5650 seviyeleri bulunuyor. Aşağı doğru gevşemelerin mevcut ortamda 1.5300'ün altına gelmesini, kısa vadede pek olası görmüyoruz" dedi.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs