En Sıcak Konular

'Grev hakkından vazgeçmedik!'

22 Mart 2010 15:49 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin gündeme taşıdığı Anayasa Değişiklik Paketi’nde, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmesi sebebiyle desteklediklerini, ancak diğer taleplerinden de vazgeçmediklerini bildirdi.

Pakette kamu görevlilerine grev hakkı verilmemesi ve siyaset yasağının kaldırılmamasının bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, TBMM’de yer alan ve almayan partilerin desteği ile bu maddenin de pakete ekleneceğini umduklarını dile getirdi.

Anayasa paketiyle ilgili bir açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, düzenledikleri Uluslararası Demokrasi Kongresi’nin açılışında EMASYA’nın kaldrılması, YAŞ ve HSYK Kararları’nın yargı denetimine açılmasıyla Anayasa’daki geçici 15’inci maddenin kaldırılması yönündeki isteklerini hatırlatarak, “EMASYA kısa süre sonra kaldırıldı. Diğer önerilerimizin de bu pakette yer alması, hükümetin sivil toplumun önemi ve önceliğine yönelik bakış açısını yansıtması açısında da önemlidir” dedi.

Gündoğdu açıklamasında, “2008 ve 2009 toplu görüşmelerinde birinci hedefimiz olarak ortaya koyduğumuz toplu sözleşme hakkına yönelik mücadelemizi hep sürdürdük. 2009 Toplu Görüşme Tutanağı’nda yer alan, Kamu Görevlilerinin Demokratik ve Sendikal Hakları Çalıştayı’nda da, kamu çalışanlarının özlük haklarını koruyup, iş güvencesini tartışmaya açtırmadan toplu sözleşme yapılabileceğine dair bir görüş çıkmasını sağladık. Anayasa paketinin gündeme geldiği son bir hafta içinde de, kamu çalışanlarını kapsamayan bir çalışmanın eksik kalacağını söylemiştik. Gelinen nokta, gecikmiş de olsa, hakkımızın verilmesi açısından anlamlıdır. Çalıştayın hemen ardından, siyasi iktidarın taahhüdünü gerçekleştirme kararlılığı kamu çalışanları adına bizleri de memnun etmiştir” dedi.

GREV HAKKI VERİLMEMESİ BİR EKSİKLİK

Uzlaştırma Kurulu Kararları’nın bağlayıcı olması önerisini, kendilerinin de yıllardır dile getirdiklerini söyleyen Ahmet Gündoğdu, mücadelesi verilen bir talebin karşılanması adına, bu kazanımı da önemsediklerini kaydetti.

Pakette kamu görevlilerine grev hakkı verilmemesi ve siyaset yasağının kaldırılmamasının bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, TBMM’de yer alan ve almayan partilerin desteği ile bu maddenin de pakete ekleneceğini umduklarını dile getirdi. Değişiklik paketinin geneline ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ahmet Gündoğdu, ‘egemenlik yetkisinin yetkili kurumlar eliyle kullanılacağı’ ifadesinin, ‘egemenlik yetkisini millet adına TBMM kullanabilir’ şeklinde bir değişiklik yapılmamasını eleştirdi.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs