En Sıcak Konular

İran üzerinden Türkiye'yi yüklendi

22 Mart 2010 15:47 tsi
İran üzerinden Türkiye'yi yüklendi İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İran ile yaşanan nükleer krizin çözümsüzlüğü konusunda Türkiye'yi de eleştirdi.

Aşırı sağcı "İsrail Evimiz" partisinin lideri olan Lieberman, Alman "Der Spiegel" dergisinde yayımlanan röportajında, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a geniş çaplı yaptırım uygulanmasına karşı çıktığının hatırlatarak, bu durumda İran'ın atom bombası imal etmesinin önlenip önlenemeyeceğinin sorulması üzerine, "Sorun sadece Rusya ve Çin değil, Hindistan, Türkiye ve diğer bazı ülkeler. Ancak Batının, AB'nin, Japonya, Avustralya ve Kanada'nın sıkı yaptırımlar uygulaması yeterli. Bu yaptırımlar İran'ın nükleer programının nefesini kesecektir" diye konuştu.

Batılı ülkelerin Afganistan ve Irak'taki sorunları çözemediğini, bu nedenle Orta Doğu sorununu da kolayca çözebileceğine inanmanın doğru olmayacağını belirten Lieberman, "İslami tsunamiyi, okyanustaki herhangi bir küçük adayı sallayarak durduramazsınız. En büyük sorun İran'ın saldırgan etkisi" dedi.

Almanya'nın ise bu konuda olumlu rol oynadığını ve son Almanya ziyareti sırasında hükümetin sıkı yaptırımların gerekliliği konusunda ikna olduğu izlenimi edindiğini belirten Lieberman, ülkesinin ABD ile yaşadığı anlaşmazlıkla ilgili bir soru üzerine de, en iyi dostlar arasında bile zaman zaman sorunların yaşanabileceğini, hiçbir zaman Kudüs'teki yerleşim inşaatını durduracakları sözünü vermediklerini kaydetti.

Lieberman, ancak inşaatın sürdürüleceği şeklindeki açıklamanın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın İsrail ziyareti sırasında yapılmasının "bürokratik bir hata" olduğunu belirtti.

A.A.



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,550 µs