En Sıcak Konular

Demek kriz sahteymiş!

22 Mart 2010 14:33 tsi
Demek kriz sahteymiş! ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Obama yönetiminin İsrail'in geleceği ve güvenliğine bağlılığının "sarsılmayacağını" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Obama yönetiminin, Yahudi devletinin geleceği ve güvenliğine bağlılığının var olan diplomatik soruna rağmen "sarsılmayacağı" güvencesini verdi.

Clinton, günün ilerleyen saatlerinde Amerika-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinde (AIPAC) yapacağı konuşmada, ABD'nin İsrail'in Filistinlilerin hak iddia ettiği toprakları kapsayan konut projesine yönelik sert eleştirisini savunarak, ülkesinin, yeri gelince İsrail'e itibar edeceğini, ihtiyaç duyulduğunda da doğruyu söyleyeceğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı, Obama yönetiminin, Orta Doğu'da geniş kapsamlı bir barış anlaşmasına varılması konusunda kararlı olduğunu belirtirken, İsrail dahil olmak üzere tüm tarafların, zor seçimler yapması gerektiğini ve eylemleri barış çabalarına zarar veriyorsa İsrail'e bunu açıkça söylemenin ABD'nin görevi olduğunu bildirdi.

Clinton, İsraillilerle Filistinliler arasında mevcut statükonun, "savunulamayacak durumda" olduğunu ve şiddetten başka bir şey ortaya koymadığını ifade ederek, "Başka bir yol var. Bölgedeki tüm insanlar için refah ve güvenliğe giden bir yol. Bu, İsrail dahil olmak üzere tüm tarafların zor ama gerekli seçimler yapmasını gerektirecek" diye konuştu.

Hillary Clinton ayrıca, Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas'tan şiddetten vazgeçmesi ve İsrail'i tanıması yönündeki taleplerini sürdüreklerini belirterek, rehin tutulan İsrailli asker Gilat Şalit'in serbest bırakılması çağrısını da yineledi.

NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP İRAN KABUL EDİLMEYECEK

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran konusunda da Obama yönetiminin, nükleer silahlara sahip bir İran'ı kabul etmeyeceğini ve şu anda bu ülkenin tartışmalı nükleer programı konusunda açık olması yönünde baskı yapacak yaptırımlar üzerinde çalıştığını bildirdi.

İran hükümetinin bazı bölümlerinin, bölge ve İran halkı için "bir tehdit" haline geldiğini belirten Clinton, İran'a nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu kanıtlamayı reddetmesinin "gerçek sonuçları olacağının" gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı, İran'ın nükleer silah geliştirmesi halinde, bunun teröristleri cesaretlendireceğini ve Orta Doğu'yu istikrarsızlaştıracak bir silahlanma yarışını teşvik edeceğini savundu. Clinton, İran'a karşı yeni BM Güvenlik Konseyi kararları için destek toplamanın vakit aldığını, ancak bu çabaya değeceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Amerika-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinde (AIPAC) konuşma yapması bekleniyor.

A.A.



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs