Baykal'dan ilk tepki: AKP projesi | " /> Baykal'dan ilk tepki: AKP projesi | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan ilk tepki: AKP projesi

22 Mart 2010 13:38 tsi
Baykal'dan ilk tepki: AKP projesi 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilerin soruları üzerine AK Parti'nin anayasa değişikliği paketini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "TBMM'de ele alınacak olan anayasa değişikliği teklifi bir AKP projesidir. Bu değişiklik girişimi, AKP'nin korkularının anayasa değişikliğine yansımış halidir." dedi.

"AKP'nin anayasa değişikliği teklifi AKP'nin mutfağında hazırlanmıştır'' diyen Baykal, ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın AKP mutfağında hazırlanmış değişiklik önerisiyle ele alınması doğru değildir.'' dedi.

Baykal görüşlerini şöyle açıkladı: ''Ben yaptım oldu anlayışıyla hazırlanan ve yine bu anlayışla TBMM'de ele alınacak olan anayasa değişikliği teklifi bir AKP projesidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından oy birliğiyle kabul edilmiş olan AKP'nin kendi mutfağında hazırladığı teklifin Anayasa Mahkemesi, HSYK ve Yüce Divan yargılamasını da kapsamına alması çok manidardır. Çünkü, bu anayasa değişikliğine AKP'nin korkuları yön vermektedir. Kapatılma korkusuyla yaşayan AKP, Anayasa Mahkemesi'ni, gelecekte Yüce Divan'da yargılanmaktan korkan AKP Yönetimi Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan olarak görev yapma sorumluluğunu ve hukukla, yüksek yargı ile karşı karşıya gelen AKP değişiklik taslağıyla, bağımsız yargıyı, bağımsız yargının güvencesi olan HSYK'yı hedef almaktadır. Bu değişiklik girişimi, AKP'nin korkularının anayasa değişikliğine yansımış halidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bu anlayış ve bu zihniyetle, değiştirilmesi kabul edilemez. AKP projesi olan bu girişim Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı AKP'lileştirme girişimidir."

cihan



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,277 µs