En Sıcak Konular

Uzmanlar: Keko yine yalnız kalacak

22 Mart 2010 11:18 tsi
Uzmanlar, Keko'ya gösterilen ilgi bittiğinde sorunlar yaşayacağına dikkat çekti.

Elazığ depreminin simgesi haline gelen 8 yaşındaki Keko, kendisine gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun, ancak uzmanlar, Keko’ya gösterilen ilgi bittiğinde sorunlar yaşayacağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Arif Verimli, “Bu yoğun ilgi bittiği zaman Keko ciddi psikolojik sorunlar yaşayabilir. Çünkü yalnız kalacak. Herkesin Keko’ya daha dikkatli ilgi göstermesi gerekli” diyor...

Minik Keko’yu, 42 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depreminde tanıdık. Anne ve kardeşini depremde kaybeden 8 yaşındaki Keko’nun ağıtları tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu. Küçük çocuğun acı çığlığına duyarsız kalamayan siyasetçiler, ünlüler, futbolcular; ‘Okçular Köyü’ne akın etti.

Kimisi minik Keko’yu hediye yağmuruna tuttu, kimisi maça davet etti. Kimisi ise adına beste yaptı. Yaşadığı büyük acının ruhunda açtığı yaraların sarılması için yoğun çaba sarf edilen Keko, bugün kendisine gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun görünüyor. Ancak uzmanlar, bir anda dünyası değişen Keko’nun ileride ciddi psikolojik sorunlar yaşayabileceğinin altını çiziyor.

ANLIK MUTLULUKLAR

Ülkemizde insanların belirli dönem ünlü olup ardından unutulduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Arif Verimli, “Milyonların ilgisi, kameralar, o ışıltılı dünya, hemen herkesin başını döndürmeye yetiyor. Bir anlık da olsa insanlar yaşadığı acıları unutabiliyor. Farklı bir hayatın içinde kendilerini bulabiliyor. Hayallerinin bir anda gerçekleşebilmesinin şaşkınlığını yaşıyorlar. Yaşadıklarından oldukça memnun oluyor. Ancak bu durum çoğu kez uzun sürmüyor” dedi.

KİMLİK KARMAŞASINA DİKKAT!

Minik Keko’nun da şu an insanlar tarafından tanındığına dikkat çeken Prof. Verimli, sürekli medyanın gözü önünde bulunan çocuklarda kimlik karmaşası yaşanabileceğini belirtti. Prof. Verimli, “Her insan sevilmeyi sever. Beğenilmek, ilgi görmek ister. Çocuklar da kendilerine gösterilen ilgiden hoşlanıyorlar. Ancak bu ilgi sürekli olmadığında, çocuklar bir anda bir boşluğa düşüyor. ‘Ben kimin’ diye sormaya başlıyor. İnsanlardan sürekli ilgi beklemeye başlıyor.

Beklentileri gerçekleşmeyince de çeşitli psikolojik sorunlar yaşayabiliyorlar” diye konuştu. Keko’nun annesi ve kardeşinin acısını sadece kısa bir süre için unuttuğuna dikkat çeken Prof. Verimli, “Hayallerinin gerçekleştirilmesi kısa süreli de olsa acısını unutturuyor. Ancak ona iyilik yapan kişiler, Keko’nun eğer sürekli yanında olmazlarsa çocuk çok büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir. Çevresine uyum sağlamakta güçlük çeker. İnsanların ilgisini çekmek için uğraşabilir” ifadesini kullandı.

ÜNLÜLERE ÇAĞRI: DESTEĞİ BIRAKMAYIN

Kişinin genelde yalnız kaldığında gerçeklerle yüzleştiğinin altını çizen uzmanlar, ünlülerin Keko’ya desteklerini esirgememeleri konusunda uyarıda bulunuyorlar. Ayrıca Keko’nun ve babasının psikolojik destek alması gerektiği de ifade ediliyor.

KÜÇÜK YILDIZLAR BİR BİR KAYDI

Her ne kadar Keko’nun tanınmasıyla Küçük İbo ve Onur’un meşhur olmaları farklı da olsa benzer sorunlarla onlar da baş etti. İkisi de bir zamanların sevilen çocuk karakterleri arasındaydı. Sonrasında hepsi birden ortadan kayboluverdi. Onlar da şöhretin yükünü taşıyamamışlardı. Ancak Keko ile ilgili sorun daha büyük. Çünkü o ilgi bitince yaşayamadığı anne ve kardeş acısıyla tek başına yüzleşmek zorunda kalacak.
 
bugün



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs