En Sıcak Konular

'Türkiye kendisine zarar vermeye başladı'

22 Mart 2010 09:51 tsi
'Türkiye kendisine zarar vermeye başladı' Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Holmes, Türkiye’nin ABD ile yaşanan soykırım tasarısı krizini yönetme şeklini eleştirdi.

ATC ve Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından 11-14 Nisan tarihleri arasında Washington’da düzenlenmesi planlanan yıllık konferansın ertelendiği önceki gün açıklanmıştı. Konferansa Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyordu. Ancak son krizin ardından geçen hafta konuyu görüşmek üzere Türkiye’ye giden Holmes’a Türk yetkililer, “Erdoğan’ın konferansa katılmayacağını, üst düzey bir başka yetkilinin de gönderilmeyeceğini” bildirdiler.
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve ATC Başkanı Holmes, Hürriyet’e şunları söyledi: “Bu konferans iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için yapılıyor ama taraflardan biri katılmıyor. Şimdi gelinen noktada artık Türkiye kendi kendine zarar vermeye başladı. Büyükelçi Namık Tan’ın Washington’a dönmesi gerekiyor.”

ABD yetkilisine diaspora tepkisi

ABD’deki Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “100 bin kaçak Ermeni’yi sınırdışı edebiliriz” şeklindeki sözlerini yorumlayan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Phil Gordon’un kınanmasını istedi.

Gordon, “Bence Başbakan Erdoğan sadece Türkiye’de kaçak yaşayan 100 bin Ermeni’nin bulunduğunu vurgulamak istiyordu. Onları ülkeden sınır dışı etmekle tehdit ettiğine inanmıyorum” demişti. ANCA ise ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderilen mektupta, “Gordon, nefret ve şiddeti kışkırtan tehditleri haklı çıkartma görevini üstlendi” dedi.

Tolga Tanış / Hürriyet



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs