Çaylarını içip giderler | " /> Çaylarını içip giderler | "/>

En Sıcak Konular

Paçacı: Çaylarını içip giderler

22 Mart 2010 09:06 tsi
Paçacı: Çaylarını içip giderler  
Adalet Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekilleri Anayasa paketi turlarına bugün başlayacak. Heyete, ziyaret edilecek partilerden MHP’den erken uyarı sinyali geldi.

 MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Anayasa paketinin en geniş uzlaşma ile hazırlanması gerektiğini söyledi.

AK Parti zihniyetinin dayatma ve inat üzerine kurulduğunu savunan Paçacı, bugünkü ziyaret için “Bize gelirler, çaylarını içip giderler” dedi.

ADALET Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekilleri Anayasa paketi turlarına bugün başlayacak. Heyete, ziyaret edilecek partilerden MHP’den erken uyarı sinyali geldi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Bize gelirler, çaylarını içip giderler” dedi.

Paçacı, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, özetle şunları söyledi:

Tavrımız değişmez

“İçeriği ne olursa olsun bizim tavrımız değişmez. Biz, görüşlerimizi net bir şekilde açıkladık. Anayasalar, toplumsal uzlaşma metinleridir. ‘Muhalefetle bir araya gelelim, şu şu maddelerde bir düzenleme yapalım’ demediler. Meclis’te hiçbir uzlaşma yaklaşımında bulunmadan, AKP’nin hazırladığı bir paket, AKP’nin paketidir. Ama, o asla gerçek anlamda bir Anayasa metni olamaz. Bütün bunlara rağmen, ısrar edip getirirler ve halka sunarlarsa; biz de izler, sonucuna bakar, değerlendirmemizi yaparız.

Anayasa, inadına değiştirilecek metinler olamaz. Anayasa’nın temel felsefesi uzlaşma ile oluşur. Zaten, Anayasa’nın diğer adı ‘Toplumsal Uzlaşma Metni’dir.

Uzlaşma olmalı

Bir Anayasa değişikliğine gidilecek veya yeni Anayasa yapılacaksa, bu en geniş uzlaşma ile olmalıdır. AKP zihniyeti ise ‘dayatma ve inat’ üzerine kurmaya çalışıyor. Biz, baştan beri bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Genel Başkanımız, ‘Bugünkü ortamda böyle bir değişikliğin yapılması doğru değil, mümkün değil’ dedi. Elbette MHP de, uzlaşma içinde korumacı, statükocu değil çağdaş, özgürlükçü bir anayasadan yanadır. Ama, diyoruz ki, ‘Şimdi Meclis’te partilerin temsil edileceği bir komisyon kurulsun. Bu komisyon dışarıdan da destek alsın. Değişiklik taslağını hazırlasın. Bu taslak yeni Meclis’e bırakılsın.’ Böyle birşey yapılırsa; yeni Meclis’e ‘Kurucu’ hüviyeti de kazandırılır ve değişiklik yeni dönemde uzlaşma ile gerçekleştirilir.”
 
hurriyet



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,806 µs