En Sıcak Konular

Bakan Çubukçu'dan katsayı tepkisi

20 Mart 2010 22:15 tsi
MİLLİ Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Ögretim Genel Müdürlüğü ve British Council arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen “İşte Biz de Varız“ adıyla düzenlenen yarışmanın finali yapıldı.

 Final yarışmasına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile İngiltere Başkonsolosu Jessica Hand ve diğer yetkililer katıldı.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM GÖRMESİ ÇOK ÖNEMLI

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde düzenlenen final yarışmasında yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin ‘İşte biz de varız’ demeleri çok önemli. Ülkemizde kadınların istihdama katılma oranı son derece düşük. Avrupa Birliği ülkelerinde ise, bu oran son derece yüksek. Yüksek ögrenim görmüş olan kadınlarımızın istihdama katılma oranı ise, Avrupa Birliği ülkeleriyle neredeyse eşit. Demek ki kız çocuklarımızın eğitim görmesi çok önemli”dedi.

Katsayı konusuna da değinen Bakan Çubukçu, mesleki teknik eğitimin 2003 - 2004 yıllarında yüzde 23 oranındayken, bugün bu oranın yüzde 43 olduğunu kaydetti. Çubukçu, şöyle konuştu:
“Ağır katsayı koşulları mesleki teknik eğitimin önünde olumsuz bir engel olarak gençlerimizin önünde duruyor. Her zaman söyledim. Bir gencin hayalinin önüne set çekilmesiyle, bir ülkenin önüne set çekilmesi arasında farklılık göremiyorum. Bir mesleki teknik eğitim lisesinde makine bölümünde okuyor; ancak makine mühendisliği bölümüne gidemiyorsa bu son derece önemli. Mesleki teknik eğitimin gelişmesi yüksek ögretimde tutarlı politikalarla mümkün. Mesleki teknik eğitimdeki payımızın artırılması için tabii ki çabalamaya devam edeceğiz.”

Bakan Çubukçu, hükümetin de buna önem verdiğini belirterek oranı mesleki teknik eğimde yüzde 65'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

ATATÜRK VURGUSU

Emine Erdoğan da Bakan Çubukçu'nun ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Emine Erdoğan, yerel değerleri koruyarak ayakta kalmak zorunda olunduğunu belirterek, Türk milletinin tarihin her döneminde günceli yakalamak açısından dinamik bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

“Değişimin Türk toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyorum” diyen Erdoğan, “Bizim insanımız örf ve adet yapısını koruyarak değişimi her zaman yöneten ve yönlendiren olmuştur” dedi.

Erdoğan konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulundu. Erdoğan, “Sizler Yunus Emre gibi nice şaire, Mevlana gibi nice bilim insanına, Sinan gibi nice mimara, Mehmet Akif gibi düşünürlere, Fatma Aliye gibi yazarlara sahip bir gelenekten geliyorsunuz. Yine sizler Alparslan gibi, Osman Gazi gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim ve elbette Mustafa Kemal gibi devlet adamlarının izinden geliyorsunuz. Sizin cesaretiniz tam olmalı" diye konuştu. Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi salondan büyük alkış aldı.

ERDOĞAN VE ÇUBUKÇU KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ

Erdoğan konuşmasının sonunda son dönemde yapılan reformlarla Türkiye'nin cesaretiyle bu gayeye daha çok yaklaştığını kaydetti. Erdoğan, ülke genelinde 150 bine yakın derslik açıldığını kaydederek, Türkiye'nin yetişmiş elaman ihtiyacını mesleki teknik eğitim liselerinden sağladığını belirtti. Erdoğan, “Sizlerden beklentilerimiz bu ve benzeri imkanları azami şekilde kullanarak kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından finale kalan sekiz grup sunumlarını yaptı. Sunum sırasında Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu keyifli dakikalar geçirdi. Jüri üyelerinin oylamasını ardından dereceye girenler açıklandı. Yarışmada birinciliği Manisa Salihli Kız Teknik ve Meslek Lisesi alırken, ikinciliği Kayseri Kız Meslek ve Teknik Lisesi , üçüncülügü ise, Ümraniye Kız Meslek Lisesi ögrencileri kazandı.



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs