En Sıcak Konular

Berlusconi'nin Roma'da gövde gösterisi yaptı

20 Mart 2010 20:55 tsi
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 28 Mart'taki kısmi yerel seçimler öncesinde Roma'da gövde gösterisi yaptı.

Berlusconi, San Giovanni Meydanı'nın tıklım tıklım dolu olduğu mitingde yaptığı konuşmada, Lazio bölgesindeki seçime Özgürlükçü Halk Partisi'nin (ÖHP) katılımının yargı kararıyla kabul edilmemesini eleştirerek, ''Bizler demokrasi için buradayız. Solun ve yargıçlarının iki aydır sürdükleri saldırılara yanıt vermek için buradayız. Roma'daki oy hakkımızı talep etmek, telefonlarımızın dinlenmemesini istemek için buradayız'' dedi.

Mitingin organizatörleri arasında yer alan ÖHP koordinatörü Denis Verdini, kürsüden yaptığı açıklamada, ''Mitinge katılanların sayısı bir milyonun üstünde. Bir milyon rakamını aşmış durumdayız'' diye konuştu.

Berlusconi, Lazio bölgesinde ÖHP'nin aday listesini zamanında teslim etmediği iddiasıyla seçime katılımının engellenmesinden muhalefet ve yargıyı sorumlu tutarak, ''Sol kazanırsa, İtalya'daki özgürlükler daha da azalır. Muhalefet gerçekten demokrat olsaydı, vatandaşları bir partiye oy kullanma hakkından yoksun bırakmazdı. En azından biz muhalefette olsaydık, böyle bir şey yapmazdık'' dedi.

Berlusconi, devlet televizyonu RAİ'deki kimi programları eleştiren telefon konuşmaları nedeniyle Trani Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında medyaya baskı iddiasıyla soruşturma açılmış olmasını da eleştirerek, şöyle konuştu:

''Trani'deki savcılar dünya kadar para harcayıp telefon dinliyorlar. Bu para milletin parasıdır. Halbuki ben aynı şeyleri halkın huzurunda da söylediğim için telefonlarımın dinlenmesine gerek bile yoktu.''

Berlusconi, seçmenlere mutlaka sandığa gitme çağrısı da yaparak, ''Bizim paralarımızla ayakta duran devlet televizyonlarında kavga mı istiyorsunuz? Savunma haklarından yoksun bırakılan insanların televizyon programlarında iftiralar eşliğinde yargılanmalarını mı istiyorsunuz? Eğer bunları istemiyorsanız, solun yönetimin başına geçmesine müsaade etmemeliyiz'' diye konuştu.

Genel seçimlere üç yıllık bir zaman kaldığını anımsatan Berlusconi, ''İktidar olarak bu süre içindeki hedefimiz, daha az vergi, daha az demokrasi, daha fazla alt yapı, daha fazla yeşil alandır. Reformlara devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı da halk oyuyla seçilmelidir'' dedi.

San Giovanni Meydanı'ndaki mitingde, ''İtalya biziz'', ''Solun kalıntılarını sileceğiz'', ''Kahrolsun kızıl cüppeliler'' biçiminde pankartların açıldığı gözlendi.

İtalya'da 28-29 Mart tarihlerinde 20 bölgenin 13'ünde yapılacak kısmi yerel seçimler, iktidar ve muhalefetin ardındaki halk desteği açısından genel bir sınav niteliği de taşıyacak.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs