En Sıcak Konular

Bakan Ergün: Demokratik bir ülke için herşey yapılacak

20 Mart 2010 18:39 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de siyasi istikrarsızlığın ekonomiyi etkilediğini vurgulayarak, demokratik bir ülke için siyasette istikrarın yakalanması için her şeyin yapılacağını kaydetti.

AK Parti Kocaeli olağan kongresine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, siyasi istikrarsızlığın ve adalet sistemindeki aksamaların yaşanması sonrasında Türkiye'nin sancılı yıllar geçirdiğini ifade etti. Türkiye'nin ilerlemesinin siyasi istikrarın sağlanmasıyla olacağını söyleyen Ergün, istikrarsız bir ortamda yatırımların da olmayacağını dile getirdi. Türkiye'nin normal şartlarda çok hızlı ilerleyebileceğini kaydeden Ergün, bazı kişilerin ve kurumların ayaklarından tuttuğunu, bu yüzden de ilerlemenin ağır şartlarda devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesi için demokrasi gerektiğine dikkat çeken Ergün, zorluklara karşın demokrasi mücadelesini kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

Sanayi Bakanı Ergün şöyle konuştu: "Demokrasi yolunda kararlılıkla mücadele edilecektir. Çünkü Türkiye demokrasi yolunda ilerledikçe ekonomik olarak daha güçlü hale gelecektir. Bu yüzden de demokrasi mücadelesi sonuna kadar devam edecektir."

Geçmişteki AK Parti'nin kapatılma davasına da değinen Bakan Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı'nın kapatma davası açabilmesinin enteresan olduğunu söyledi. Ergün, demokratik ülkelerde bu gibi durumların olmadığını kaydederek, o dönemdeki siyasi istikrarsızlığın ekonomik olarak olumsuz sonuçlara yer verdiğini dile getirdi. Sadece Cumhuriyet Başsavcısı'nın isteğiyle parti kapatılması yasasını eleştiren Ergün, "Bir kişi istiyor diye Google'dan bulunan haberlerle parti kapatılmaya çalışılıyor. Bu ne oluyor, yargı kararıyla parlamento kapatma oluyor. Bu dünyanın neresinde oluyor. Siyaseti bu tehlike altından kurtarmak lazım." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs