En Sıcak Konular

Çelik: Komikler bugün komik değildi

20 Mart 2010 17:51 tsi
Başbakan'ın sanatçılarla yaptığı toplantı sonrası değerlendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, toplantının beklentileri doğrultusunda geçtiğini söyledi.

Çelik şunları söyledi:
" 60’ın üzerinde sinema ve sahne sanatçısı ile yapımcı ve yönetmen geldi. Yüzde 95 düzeyinde katılım sağlandı. 25 sanatçı söz alarak konuştu, düşüncelerini iletti. Mesleki problemleri dile getiren sanatçılarımız oldu. Türkiye’de olup bitenlerle ilgili, hükümet icraatlarıyla ilgili, özellikle demokratik açılımla ilgili görüşlerini, desteklerini ifade ettiler. Bu konuda bazı arkadaşlar eleştirilerini ifade ettiler. Çok seviyeli, 4 saati aşan bir toplantı oldu. Ümit ediyorum ki, sanatkarlarımız da buradan memnun ayrıldılar. Belki ilk defa bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, sanatkarları bu düzeyde muhatap alıyor, onlarla saatlerce konuşuyor, onları saatlerce dinliyor, onların söylediklerine cevaplar veriyor. Bence bu Türkiye’de olan ilklerden birisidir. Bundan sonraki süreçte özellikle nisan ayında yazarlarımızı çağıracağız. Edebiyat ve fikir dünyasında temayüz etmiş olan yazarları çağıracağız. Belki gazete köşe yazarlarından da belli bir kontenjanda insanları davet edeceğiz. Ardından Mayıs ayı içerisinde spor adamlarını çağıracağız. Bu katılımcı demokrasinin olmazsa olmazıdır. Birde sanatkarları şöyle değerlendirmek lazım. Bu insanlar, felsefeleri kendileriyle sınırlı olmayan, toplumun nabzını tutan toplumun sinir uçlarına dokunabilen insanlardır. Bu yönüyle katılımlarının ve katkılarının, bu meselede işin farkında olmalarının çok önemli olduklarını düşünüyorum.

KOMİKLER BUGÜN KOMİK DEĞİLDİ
Toplantı sürecinde çok sayıda espiri yapıldığını söyleyen Çelik, "Sırrı Süreyya bey çok espri yaptı. Devlet film yapsın, devlet senaryo yazsın, devlet yönetmenlik yapsın anlamına gelecek sözlere, espritüel cevaplar verdi. Bu konuda çok güldüren şeyler söyledi. Ama bugün, düşünülenin aksine, daha çok güldüren insanlar, çok fazla söz almadılar. Mesela Cem Yılmaz, Şahan söz alıp bizi güldürmediler. Yılmaz Erdoğan çok güzel tespitlerde bulundu. Güzel konuşmalar yaptı. Toplantı çok dolu dolu geçen, olması gereken bir formatta geçti" dedi.

Eleştirilerin daha çok yöntemle ilgili olduğunun altını çizen Hüseyin Çelik şöyle konuştu; "Parlamentomuzda dile getirilmiş olan, demokratik açılımla ilgili yanlış anlamalara yol açabilecek şeylerin önüne geçilmesiyle ilgili eleştiriler vardı. Yani işin özüne yönelik ciddi sayılabilecek bir eliştri olduğunu söyleyemem."

EV ÖDEVİ VERMİYORUZ
Sanatçılardan ne bekledikleri sorulan Çelik, "Biz teker teker sanatçılara ev ödevi verme gibi bir konumda değiliz. Başbakanımız da böyle bir hakkkı kendinde bulmuyor. Biz bütün toplumun bu meselenin farkında olması. farkındalık oluşturmak üzere bütün kesimlere bu meseleyi anlatıyoruz. Zaten herkes "Vicdani borç olarak bize düşen ne varsa bizde bunu yapmaya hazırız, elimizi taşın altına koymaya hazırız" diyorlar. ‘Sinemacılar şunu yapsın, tiyatrocular şunu yapsınlar’ diye onlara bir yol haritası göstermek için toplamıyoruz" dedi.

Katılımcı demokrasinin, parlamenter demokrasinin çok ötesinde olduğunu vurgulayan Hüseyin Çelik, "Bir ülkedeki meseleleri sadece parlamenterler konuşmaz. Bu ülkenin medyası, sanatkarları konuşur. O ülkenin ses sanatçıları konuşur. Sinema sanatçıları, tiyatro sanatçıları, yazar çizeri konuşur. Çünkü onlarda bu toplumn bir parçasıdır. Problemleri de onlarla birlikte yaşıyoruz. Sevincimiz varsa birlikte yaşıyoruz. Bu ülkenin kederi aynı zamanda onların da kederi. Onları bir camiayı temsil ediyorlar. Ama buraya davet edilen 60 küsur sinema ve tiyatro sanatçısı, Türkiye’deki bütün sinema ve tiyatro alanı demek değildir. Onlar örneklemeyle alınmış bir kesittir. Onlar kendi bulunduğu sektörün ve hitap ettiği kitlenin bir manada hissiyatının, duygularının tercümanıdır. Onlardan aldığımız mesajlar değerlendirmelerde yararlanılar şeyler" diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,316 µs