En Sıcak Konular

Rektör Tosya’da toprağa verildi

20 Mart 2010 17:51 tsi
ERZİNCAN Üniversitesi'ndeki konutunda intihar eden Rektör Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişinin katılydığı bir törenle memleketi Kastamonu’nun Tosya İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Lojmanında intihar eden Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın cenazesi, dün Erzincan Üniversitesi’nde düzenlenen törenin ardından yakınları tarafından memleketi Tosya’ya getirildi. Öğle saatlerinde Tosya Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze baba evinin ardından cenaze namazı için Tosya Müftülük Sitesi’ne götürüldü.

Burada kılınan namazın ardından cenaze, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Asri Mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Rektör Büyükkasap’ın cenazesi burada yapılan duaların eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine rektörün oğlu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Çağrı Büyükkasap, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Babasının yetişmesinde Tosya halkının büyük katkısı olduğunu belirten Çağrı Büyükkasap, “Babam yetişmesinde büyük pay sahibi olan Tosya halkına ve eğitim camiasına faydalı olmak için çalıştı. Bizler onun tertemiz mazisine sahip olmak ve yolunda yürümeye karar verdik. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap adı ebediyete kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır” dedi.

Prof.Dr. Büyükkasap’ın cenazesine eşi Gülten ve kızı Nisa ile aile yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Prof.Dr. Büyükkasap’ın eşi ve kızı tören boyunca gözyaşı döktü. Cenaze törenine Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Ak Parti Milletvekilleri Murat Başesgioğlu ve Hakkı Köylü, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Tosya Kaymakamı Aslan Yurt, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Sağlam, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Gündüz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selahattin Salman da katıldı.

Hürriyet



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,755 µs