En Sıcak Konular

Antalya'da büyük operasyon

20 Mart 2010 15:14 tsi
Antalya'da, örgütlü olarak hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 zanlı adliyeye sevk edilirken, operasyon sonucu il merkezi ve ilçelerde 13 ayrı hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün örgütlü hırsızlık suçlamasıyla düzenlediği operasyona ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Asayiş Şube Müdürlüğünün, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, geçen yıl içinde kentte yaşanan hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik 7 ay süren projeli çalışma başlattığını dile getiren Yılmaz, teknik ve fiziki takip sonucu suç örgütü kurarak hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilen 12 zanlının, il merkezi, Manavgat ve Serik ilçeleri ile Batman'da 20 adrese düzenlenen operasyonla yakalandığını hatırlattı.

Hırsızlık ve soygun suçlarından sabıkası bulunan M.P'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütü üyelerinin ev, iş yeri ve depolarında televizyonlar, cep telefonları, dizüstü bilgisayar gibi onlarca çalıntı elektronik eşya ve malzemenin ele geçirildiğini bildiren Yılmaz, şunları söyledi:

''Yapılan son planlı operasyon sonucu, ilimizin çeşitli yerlerinden yapılan 13 ayrı hırsızlık olayı aydınlatılmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğümüz, son 7 aydır yaptığı başarılı çalışmalarla 7 projeli operasyona imza atmış ve 158 hırsızlık olayını aydınlatmıştır. Bu operasyonlarda yakalanan şahıslardan 82'si tutuklandı. Hırsızlık ve asayiş suçlarına yönelik planlı, projeli çalışmalarımız devam edecektir. Bu başarılı çalışmayı yapan bütün arkadaşlarımı kutluyorum.''

-HIRSIZLIĞI ÖNLEME PROJESİ-

Antalya polisi olarak, ''aktif hırsızlık'' denilen organize hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, bu suçlarla ilgili yeni bir projeyi de hayata geçirdiklerini bildirdi.

Yılmaz, şu bilgileri verdi:

''Özellikle turizm sezonu nedeniyle Antalya'ya yaz aylarında dışarıdan gelen gruplar söz konusu. Bu gruplara yönelik planlı, projeli, fiziki ve teknik takiplerle ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız devam ettirecekler. Hırsızlığı Önleme Projesi adı altında yeni bir proje hazırlandı. Bu proje kapsamında, örgütlü hırsızlıkla mücadeleyi aralıksız sürdüreceğiz. Toplum Destekli Polislik birimimizde çalışan görevlilerimiz de suçu önleme çalışmaları çerçevesinde, ev ev, sokak sokak gezip, hırsızlığa karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışmaktadırlar.''

Yılmaz, hırsızlığın önlenmesi için vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, halkın iş yerlerinde ve evlerinde alarm sistemi kurdurmasını, site ve apartmanlarda tanımadıkları kişilere kapıyı açmayarak hırsızlıklara karşı pratik tedbirler almalarını istedi.

-VANTUZ KULLANIMI İLK KEZ TESPİT EDİLDİ-

Öte yandan basın toplantısında Asayiş Şube Müdürü Ömer Sezer de suç örgütü kurarak örgütlü hırsızlık olayları gerçekleştikleri iddia edilen zanlıların kullandıkları yöntemleri açıkladı.

Sezer, zanlıların, genellikle cam kesimi yapılan iş yerlerinde kullanılan ''Vantuz'' adlı cam kesme ve çekme aletlerini kullandıklarını belirterek, bu yöntemin kullanıldığını ilk kez Antalya'da tespit ettiklerini bildirdi.

Operasyona da bu yöntem nedeniyle ''Vantuz'' adını verdiklerini anlatan Sezer, ''Suç örgütü üyeleri, keşif yaptıktan sonra belirledikleri ev ve iş yerlerinin pencerelerindeki kalın camları, vantuzla keserek ve kelepçeleyerek kırıyorlar. Suç örgütü üyelerinin eylemlerde matkap ve elektronik aletleri de kullandıkları tespit edildi. 130 kişilik polis ekibiyle yapılan operasyon sonucu, eylemleri aydınlatılmış, yöntemleri ortaya çıkarılmıştır'' dedi.

-''SICAK YEMEK VAR''-

Öte yandan, zanlıların elebaşı olduğu iddia edilen M.P. tarafından yönlendirildiğini, hırsızlık ve çalınan malzemelerle ilgili zanlıların telefon konuşmalarında ise kod kullandıkları öğrenildi.

Suç örgütü üyelerinin gece yapacakları hırsızlık için birbirleriyle ''Sıcak ekmek var'' sözleriyle haberleştikleri de öğrenildi.

Operasyonda ele geçirilen ve basına gösterilen çalıntı malzemeler arasında, 78 cep telefonu, 6 saat, 11 fotoğraf makinesi ve kamera, müzik seti, ses sistemleri, 11 dizüstü bilgisayar, kurusıkı tabanca, kesici aletler, 10 bilgisayar monitörü, 2 pos cihazı, televizyonlar, teleskop gibi eşyalar bulunuyor.

Öte yandan, hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası bulunduğu belirtilen örgüt elebaşı M.P. (27) ile yine sabıkalı oldukları öğrenilen Ö.H. (25) K.T. (28), M.E. (28), Y.T. (33), H.T. (33), Y.İ. (40), Ş.Ş. (42), T.A. (25), M.B. (30), A.A. (37) ve A.K, ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, çok sayıda nitelikli hırsızlık eylemi gerçekleştirmek, hırsızlık malı satmak ve haksız kazanç elde ekmek'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs