En Sıcak Konular

Bozdağ'dan referandumsuz anayasa değişikliği isteği

20 Mart 2010 14:51 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ve pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte taslağı TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere götür



AK Parti Denizli İl Örgütü'nün ‘Siyaset Akademisi' eğitimine konuşmacı olarak katılan Bozdağ, Belediye Sanat Merkezi'ndeki toplantıdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Anayasa'nın bazı maddelerinin değiştirilmesine ilişkin olarak yürütülen çalışmaların nihai aşamaya geldiğini belirten Bozdağ, siyasi partilerin gruplarından randevu talebinde bulunduklarını hatırlattı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve kendisinin katılacağı heyetin pazartesi günü mecliste grubu bulunan siyasi partiler ile görüşeceğini ifade eden Bozdağ, hazırladığımız Anayasa değişiklik önerisi taslağını elden takdim ederek görüşlerini isteyeceklerini söyledi.

Siyasi partilerin değerlendirmeler yapacağını belirten Bozdağ, önerinin bir taslak olduğunu ve kamuoyunun bu taslağı tartışması için sunulacağını söyledi. CHP'nin Anayasa değişikliği ile ilgili paketi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceği şeklindeki açıklamalarla ilgili soruyu yanıtlayan Bozdağ, şöyle dedi:

“Önerinin içinde neler var, neler yok' bunu bilmeden konuşmak yanlış olur. Ama bizim siyasi kültürümüzde var bu. Demokratik açılım sürecini biz başlattık, daha içinde ne var ne yok demeden herkes hayır moduna geçti. Anayasa'da değişiklikle ilgili taslak çalışmamız var. Bunun muhtevasına ilişkin bugüne kadar partimizden resmi bir açıklama yapılmadı. Basında ve yayın organlarında bu konuya ilişkin değişik haberler yer alıyor. Bu konudaki hazırladığımız taslağı ilk defa siyasi partilerimize vermeyi düşünüyoruz ondan sonra basın bu konuyla ilgili bilgi sahibi olacaktır ve tartışacaktır. İçinde ne olduğuna dair bir fikir sahibi olmadan baştan reddetmeyi, işin doğrusu doğru bulmuyoruz.”
Anayasa değişikliği paketinin muhalefetin de katkısıyla Meclis'ten geçmesini beklediklerini anlatan Bozdağ, düzenlemelerin toplumun yararına olduğunu anlattı. Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

“İnsan hak ve hürriyetlerini daha teminatlı hale getiren, demokrasiyi daha kökleştiren, standardını yükselten, yargının bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü temin etmeye dönük ve hak arama yollarının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan bir ana eksende olduğu görülecektir. Bu düzenlemeler içerisinde elbette destekledikleri, karşı çıktıkları olacaktır. Bunu hep beraber göreceğiz. Umarım ve dilerim bu değişikliği mahkemeye götürerek değil katkı vererek çözerler. Umarım da böyle olur. Anayasa Mahkemesi'ne götürmek isterlerse de götürebilirler. Bu Anayasal bir haktır. Onların kendi takdiri olan bir konu. Ama ben dilerim ve umarım milletin anayasasında yapılan değişikliklerin mahkemeye götürülmeden Meclis'te çözülmesidir.”

Bozdağ daha sonra Belediye Sanat Merkezi'nde düzenlenen ‘Siyaset Akademisi' toplantısında siyaset konulu konuşma yaptı. Toplantıyı Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Salih Erdoğan ile İl Başkanı Bilal Uçar ve partililer izledi. Bekir Bozdağ'dan önce gazeteci yazar Engin Noyan, partililere seslendi.

Hürriyet



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs