En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den nevruz mesajı

20 Mart 2010 11:31 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı'nın geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de insanları bütünleştirmesi, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendirmesi temennisinde bulundu.

Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugün sadece Türkiye'de değil, son derece geniş bir coğrafyada Nevruz coşkusunun yaşanmakta olduğunu belirterek, bu vesileyle, bütün vatandaşların baharı müjdeleyen, bolluk ve bereketi çağrıştıran Nevruz Bayramı'nı içten duygularla tebrik ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Kültürümüz içerisinde özel bir yeri bulunan, Türk devlet ve topluluklarının da ortak bir ruhla kutladıkları Nevruz, hepimizin müşterek değeri, itinayla yaşatılması gereken çok önemli bir kültür mirasıdır. Nevruz'la baharın gelişini kutlarken, dünyada barış, kardeşlik ve dostluğun hakim olması yönündeki umudumuzu da dile getiriyoruz'' dedi.

Nevruz'un, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından geçtiğimiz Şubat ayında oybirliğiyle alınan kararla uluslararası nitelik kazanmış olmasının, bu yılki kutlamalara ayrı bir anlam da kazandırdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Bu güzel gelenek, şüphesiz insanı doğayla özdeşleştirirken, kültür değerlerimizi perçinleyip, barış bilincinin yeşermesine vesile teşkil etmektedir.

Nevruz, tıpkı baharın farklı renklerinin tabiatta yarattığı zenginlik gibi, farklılıklar ve çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de en güzel şekilde gözler önüne sermektedir.

İnsana değer veren, farklılıkları zenginlik kabul eden, sevgi ve hoşgörüyü temel alan hayat felsefesiyle, uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlayan milletimiz, bu topraklarda bin yıldır barış, kardeşlik ve birlik içinde yaşamıştır.''

-''NEVRUZ, SEVGİ, SAYGI VE DAYANIŞMANIN SEMBOLÜ''-

Nevruz'un yüzyıllardır karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın sembolü olduğunu ifade eden Gül, ''Bu nedenle Nevruz Bayramı'nın geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, insanları bütünleştirmesini, birlik ve beraberliğimizi, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendirmesini temenni ediyorum'' dedi. Gül, şöyle devam etti:

''Toplumumuz için bir neşe, umut ve coşku kaynağı olan Nevruz Bayramı'nın özünde var olan değerler ışığında kutlanması konusunda, herkesin hassasiyet göstereceğine inanıyorum.

Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz bizleri ayrıştıran değil, aksine bütünleştiren unsurlardır. Farklılıklarımızı ve kültürel çeşitliliğimizi, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimiz olarak görüyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki; sahip olduğumuz bu birikimi en iyi şekilde koruyacağız. Omuz omuza vererek, birbirimizi anlayarak, değerlerimize saygı göstererek güzel yarınların temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atacağız. Daha mutlu ve huzurlu günleri hep birlikte kucaklayacağız. Hedeflerine ulaşmış, her alandaki standartlarının seviyesini yükseltmiş, güçlü, hür ve demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz.''

Bu anlayışla, bütün vatandaşların, Türk dünyasının ve bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı bir kez daha kutladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, ''Nevruz'un her şeyin daha iyi ve daha güzel olması yönünde yeni başlangıçlar ve umutlar yaratması dileğiyle, milletimizin kardeşlik, içten sevgi, birlik ve bütünlük hisleri etrafında asırlardır yekdiğerine kenetlenen her bir aziz ferdine selam ve sevgilerimi iletiyorum'' dedi.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs