En Sıcak Konular

Saldırgan gazetecileri dövdü, polis seyretti

20 Mart 2010 11:31 tsi
Sakarya'da iki işçinin yüksek gerilim hattındaki intihar girişimini takip eden iki gazeteci çok sayıda polis ve zabıtanın gözü önünde darp edildi. Polis saldırgan Suat Yıldız'a ancak gazetecilerin tepkisi üzerine müdahale etti. Kulağından ağır darbe ala

Sakarya'nın Arifiye İlçesi Fatih Mahallesi'nde R.Ç.'ye ait vagon onarım fabrikasında çalışan Cevdet Yıldız ve Rıdvan Dinç adlı iki işçi, alacaklarının verilmesi için fabrikanın önünde bulunan yüksek gerilim hattına çıktı. Alacaklarının ödenmemesi durumunda kendilerini aşağıya atıp intihar edeceklerini belirten iki işçiyi fabrika sahibi ve polis uzun süre uğraşmasına rağmen ikna edemedi. Olay yerine gelen akrabaları da iki işçiyi yüksek gerilim hattından indirmeyi başaramadı. Olay yerinde ambulans ve itfaiye hazır bekletildi.

Bu arada aynı fabrikada ustabaşı olarak çalıştığı öğrenilen Suat Yıldız olay yerine gelerek yüksek gerilim hattına çıkan arkadaşlarına tepki gösterdi. "İnin aşağıya döverim sizi' diye bağıran Yıldız bu kez gazetecileri hedef aldı. Gazetecilerin çekim yapmasına sinirlenen Yıldız, önce İhlâs Haber Ajansı Muhabiri Recai Yüksel'e vurmak istedi, ancak başarılı olamadı. Kısa sürede Yüksel'i kovalayan saldırgan daha sonra aniden dönerek Cihan Haber Ajansı Muhabiri Duran Savaş'ın çenesine yumruk savurdu. Hızını alamayan saldırgan bu kez fotoğraf çekmeye çalışan İhlâs Haber Ajansı muhabiri Metin Demir'in kulağına yumruk attı. Polis ise olayı sadece izlemekle yetindi.

Acılar içerisinde kalan Demir ve diğer gazeteciler saldırganı durdurmayan polise tepki gösterdi. Gazetecilerin tepkisi üzerine Yıldız gözaltına alındı. Kulağından yaralanan Metin Demir ise darp raporu alarak saldırgandan davacı oldu. Demir, polisin gazetecileri kovalamasına rağmen saldırgana müdahale etmemesine tepki göstererek, "Adam vuruyor polis bakıyor. Arkadaşıma da vurdu. Sonra da bana da vurdu. Böyle bir şey var mı, göz göre dövdürüyorsunuz." diye konuştu. Savaş ise " Saldırgan daha gelir gelmez intihar girişiminde bulunan arkadaşlarını ikna etmek indirmek yerine 'döverim sizi' diye bağırmasıyla polis müdahale etmesi gerekirdi. Bırakın müdahale etmeyi polis adeta darp edilmemizi izledi." dedi.

İntihar girişiminde bulunan işçiler ise yüksek gerilim hattından gazetecilerin darp edilmesini izledi. İşçiler polisin uzun uğraşları sonucunda alacaklarının pazartesi günü ödenmesi sözü verilmesiyle birlikte itfaiye merdiveni yardımıyla direkten indirildi. Cevdet Yılmaz isimli işçi ise yere indirildikten sonra fenalaştı. Yılmaz ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gazetecilerin şikâyeti üzerine Yıldız gözaltına alındı. Olayda hafif şekilde yaralanan Demir ve Savaş Arifiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Yıldız'dan şikâyetçi oldu.

GAZETECİLER CEMİYETİ SALDIRIYI KINADI

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, haber takip eden iki gazetecinin Arifiye'de uğradıkları saldırıyı kınadı. Matur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Saldırıya şahit olan polis ve zabıta ekiplerinin olaya seyirci kaldıkları gözlenmiştir. Kamu görevi yapan gazetecilerin ne zor şartlar altında görev yaptıklarını ortaya koyan bu olay sonrası arkadaşlarımız karakola giderek şikâyetçi olmuşlardır. Bir kendini bilmezin polisin gözü önünde gazeteciye dayak atma cesareti bulması kabul edilebilir bir davranış değildir. Vatandaşın can güvenliğini korumakla görevli polis, olay olduktan sonra suçluya müdahale yerine, suçu önleyici bir güç olduğunun farkına varmalıdır. Yaşanan çirkin saldırıyı ve olaya kayıtsız kalan güvenlik güçlerini kınarken, saldırıya uğrayan arkadaşlarımız Metin Demir ve Duran Savaş'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

CİHAN



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs