En Sıcak Konular

Yunan başbakan Papandreu çok dertli

19 Mart 2010 22:15 tsi
Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, "Aldığım sorumluluk çok ağır" dedi.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, "Ülkeye ve halka karşı aldığı yükümlülüğün ekonomik krizden çıkılması ve 'güvenli sularda seyredilmesi' olduğunu" söyledi.

Papandreu, Halkidiki Yarımadası'nda düzenlenen 34. Panhelenik İşçi Sendikaları Feredasyonu (GSEE) olağan toplantısında yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın bütçe açığından çıkılması yolundaki çalışmaları anlattı.

Krizin, ülkenin yakın tarihindeki en büyük kriz olduğunu vurgulayan Papandreu, birlikte çalışılması halinde sözkonusu krizin büyük bir fırsata dönüştürülebileceğinin de altını çizdi.

Uluslararası basında yer alan haber ve değerlendirmelerin tersine Yunanistan'ın hak ettiği noktaya götürülebileceğini vurgulayan Başbakan, "Gücümüze inanıyoruz ve bunu değerlendirebiliriz, bundan hiç şüphem yok. Çeşitli basın-yayın organlarının ülkemizin tarihini çarpıtmaları hepimizi yaralıyor. Ama bu, değişmemiz için bir neden daha teşkil ediyor" diye konuştu.

Halkın, geçmiş senelerde işlenen suçları ağır bir şekilde ödemekte olduğunu belirten Papandreu, herkesin bu noktaya ne şekilde varıldığını, önceki hükümetin (Kostas Karamanlis Hükümeti) bunda oynadığı rolü bildiğini savundu.

Önceki hükümetin, çalışanların gelirlerinin azalmasına, sigorta kurumlarının kasalarının boşalmasına yol açtığını ve ülkenin ekonomik yıkımın eşiğine getirildiğini söyleyen Başbakan Papandreu, kendi hükümetinin ilk günü itibariyle bu yıkımdan kurtulmak için mücadele verildiğini ifade etti.

Ekonominin negatif sonuçlarının görülmesiyle birlikte acil kararlar alınması gerektiğini bildiren Papandreu, "Bu ülkede herhangi bir hükümetin aldığı en zor kararları biz almak zorunda kaldık, nitekim 'düğümün tarağa ulaştığı' yerdeydik. Tüm dürüstlüğümüzle Yunan halkına hangi noktada bulunduğumuzu anlattık, bir adım sonra borç alamayacaktık" dedi.

Böyle bir gelişmenin toplum, ekonomi ve çalışma hayatı üzerindeki sonuçlarının herkes tarafından bilindiğini kaydeden Papandreu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her ne kadar acı verici ve sert olsalar da aldığımız kararlar ile bu şekil bir olasılığı, ülkeyi sürekli bir durgunluğa götürecek onlarca yıl süren faiz ödemelerini, itibarsızlığı, her türlü uluslararası destekten izole edilme durumunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu gidişatı engellemek ve ekonomimizi kurtarmak, güvenilirliğimizi göstermek, kaderimizi ve gidişatımızı kendimiz belirlemek için devasa bir çaba gösteriyoruz."

Yunan halkından bu çalışma için komut alındığını belirten ve eğer gerekli önlemler alınmazsa durumun kontrolden çıkacağını söyleyen Başbakan Papandreu, seçim döneminde "Ya değişiriz ya da batarız" dediğini de hatırlattı. Papandreu, "Bulunduğumuz noktada ülkemizin tarihinde sayfa çevirmek seçim değil gerekliliktir ve biz de bunu yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

ajanslar



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs