En Sıcak Konular

Çiçek: Bu noktada kamuoyu müttefik

19 Mart 2010 19:57 tsi
Çiçek: Bu noktada kamuoyu müttefik 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, anayasa değişikliğinin bir manada toplumsal sözleşme olduğunu belirterek, "Bunun uzlaşılarak hazırlanması hepimizin arzusudur. Biz bu kapıyı her zaman araladık, aralık tutmaya da devam ediyoruz." dedi.

Bozok Üniversitesi'nin kuruluşunun 4. yıldönümü kutlama törenine katılmak ve kendisine verilecek fahri doktora ünvanını almak üzere Yozgat'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, üniversite kütüphanesi ve bilişim merkezinin de açılışını gerçekleştirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bir soru üzerine yaptığı açıklamada, anayasanın değişmesi gerektiği noktasında kamuoyunun müttefik olduğunu söyledi. Çiçek, "Tüm toplumsal kuruluşlar, meslek örgütleri, siyasi partilerimiz bunu açık olarak ifade ediyor. Bugün basında çıkan haberlere baktığınızda da anayasanın bir an evvel değişmesi gerektiği çok açık ortadır. Birçok sorunlar da zaten bu anayasadan kaynaklanıyor. Onun için ne kadar çok maddeyi, ne kadar çok katılımla gerçekleştirebilirsek bu ülkenin yararınadır, biz bunu arzu ediyoruz." diye konuştu.

Uzlaşı söz konusu olduğunda bir tarafın arzu etmesinin tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini vurgulayan Cemil Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzlaşması gereken başkalarının da bu konuda bir tavır ve bir karar geliştirmesi gerekir. Biz bunu arzu ederiz. Her türlü teklife açığız, bunu her zaman söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Bunu bugün değil de başka bir zamana bırakmak bence, bu günün işini yarına bırakmaktır. Hangi ülke bugünün işini yarına bıraktı, ondan her zaman ülke zararlı çıkmıştır. Böylesine acil, böylesine önemli bir konuyu daha sonraki dönemlere bırakarak, Türkiye'yi daha fazla problemlerle uğraşan bir ülke konumuna sokarız. Bundan bir an önce hepimizin vazgeçmesi gerekir. Ne kadarını değiştirebilirsek, bizim hedefifiz 5 madde dışında hepsinin değiştirilmesidir, ama bunun mümkün olmadığı anlaşılıyor. O zaman kaç madde değiştirebilecekse bunları değiştirmeyi arzu ederiz. Bu noktada bir konsensüs , bir uzlaşma arıyoruz, arıyacağız. Onları gördükten sonra maddelerin sayısı içeriği hakkında bilgi vermek daha doğru olur."

15. Madde kalkarsa 12 Eylül darbelerine yargı yolunun açılacağını belirten Çiçek, "Ama muhalefet partilerimiz ne diyecek? Bu anayasa, bu anayasaya göre değişeceğine göre, kamuoyuna pek çok şeyi söyleyebiliriz, ama sonuçta, kararı verecek Parlamento olacağı için diğer partilerimizin de bu konuda görüşlerini çok net olarak ortaya koyması lazım. Bir kısmının kamuoyuna yansıyan görüşleri var, bazılarının yok; bunları da bir görelim, bir iki günlük sabır istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
cihan

 

 

 



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs