Biz biliriz ki... | " /> Biz biliriz ki... | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'a cevap verdi: Biz biliriz ki...

19 Mart 2010 19:04 tsi
Baykal'a cevap verdi: Biz biliriz ki... Bülent Arınç'tan CHP Genel Başkanı Baykal'ın anayasa açıklamalarına cevap...

Ürdün Basın Enformasyon Bakanı Nebil El Şerif in davetlisi olarak Amman’a giden Bülent Arınç uçuşu öncesi Atatürk Havalimanı'nda, CHP Genel Başkanı Baykal’ın bugün basına yansıyan açıklamalarına cevap verdi.

Baykal’ın peşin hükümlü olduğunu söyleyen Arınç,Baykal’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sarfettiği söylem için de "Biz biliriz ki Sayın Cumhurbaşkanı ne hiç kimsenin oyununa gelebilecek ne de bir konuda peşin hükümlü davranacak bir insan değildir. Kimse kimseye akıl vermesin." dedi.

Bir gazetecinin; "CHP lideri Baykal’ın Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak verdiği demeçte Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuya alet olmaması ve Meclise geldiği zaman çoğunlukla kabul edilen kısımların kabul edilmesi edilmeyen kısımların ise referanduma götürülmesini istiyor.Bu konuda ki değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki sorusu için Arınç şunları söyledi: "Sayın Baykal iki yanlış yapıyor. Bir tanesi henüz Anayasa değişikliği paketinden hangi konular olduğunu bilmeden doğrusu içinde ne var diye de sormadan. Bu konular üzerinde hazırlık yapıp karşılıklı diyalog ve uzlaşma ortamı içerisinde konuşmadan, peşinen bu değişikliklere karşı çıkıyor. Bu bir siyasetçi için,ana muhalefet partisi lideri için yanlış bir konu. Önce bu pakette hangi konular var. Gelen değişiklik önerileri nelerdir. Bu konu bilinir,ondan sonra tartışmaya açılır. Destekleyip desteklememe konusunda da kendilerinin görüşleri ortaya konulmuş olur. Bir defa peşinen karşı çıkmak ve bu iktidar ve parlamento yapamaz demek fevkalade yanlış. İkincisi bugün yayınlanan röportajı bende okudum. Sayın Cumhurbaşkanı için bu oyuna alet olmayın şeklindeki ifade fevkalade yanlış bir ifadedir. Kimse kimseye akıl vermesin bir, ikincisi de Cumhurbaşkanı'na hitap bu şekilde olmaz. Biz biliriz ki Sayın Cumhurbaşkanı ne hiç kimsenin oyununa gelebilecek ne de bir konuda peşin hükümlü davranacak bir insan değildir. İleri sürdüğü tezde hukuken mümkün olmayan bir uygulamadır."

milliyet



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs