En Sıcak Konular

'Cumhurbaşkanı unvanı geri alınsın'

19 Mart 2010 14:45 tsi
Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Nejat Kangal, sadece Anayasa'nın geçici 15. maddesinin değil, 1982 Anayasası'nın tamamın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kangal, "Yayınladığımız bildiride de ifade ettiğimiz gibi darbe marifetiyle Cumhurbaşkanı seçilen Kenan Evren'in 'Cumhurbaşkanı ' unvanı geri alınsın. Darbeleri ve darbecileri övenler, suçu ve suçluyu övmekten yargılansın." dedi.

Anayasa değişikliği paketine ilişkin Cihan'ın sorularını cevaplayan Nejat Kangal, sadece Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasının Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından yeterli olmayacağını söyledi. 1982 Anayasası'nın tamamının kaldırılması gerektiğini ifade eden Kangal, "Bu Anayasa'yı 50 yerinden de değiştirseniz pek bir anlam ifade etmez. Darbenin kendisi bir insanlık suçudur. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), insanlık suçlarında zaman aşımı olmadığını kabul eder. Darbeciler yargılanmalıdır, yargılanacaktır. Ayrıca, yüzde 10 seçim barajı da 12 Eylül'ün ruhunun ta kendisidir. Bunun da kaldırılması gerekir." ifadelerini kullandı. Kangal, darbeleri ve darbecileri övenlerin de, 'suçu ve suçluyu övmek'ten yargılan gerektiğini dile getirdi.

Nejat Kangal, 1982 Anayasası'yla hazırladıkları bildiriyi internet sitelerinde yayınladıklarını belirtti. Devrimci 78'liler Federasyonu bildirisinde şu görüşler yer alıyor:

"12 Eylül 1980 darbe Anayasası kaldırılsın.

Darbeciler yargılansın.

Darbeleri ve darbecileri övenler, 'suçu ve suçluyu övmek'ten yargılansın.

Darbe marifetiyle, süngü gücüyle seçilen Kenan Evren, Cemal Gürsel ve 12 Mart Muhtırası'nın sorumlusu Cevdet Sunay'ın cumhurbaşkanı unvanları geri alınsın.

Darbecilerin ve birlikte oluşturdukları suç örgütlerinde görev alan bütün rütbelilerin rütbeleri geri alınsın.

Darbecilerin servetleri açıklansın, mal varlıklarına el konulsun, emekli maaşları kesilsin ve bu kalemler kurulacak '12 Eylül Tazminatları Fonu'na aktarılsın.

Darbe döneminde vatandaşlıktan çıkartılanlar kayıtsız şartsız vatandaşlığa geri alınsın.

Başta idam edilenlerin aileleri olmak üzere faşizmin bedel ödettiği herkese tazminat ödensin.

Başta YÖK ve MGK olmak üzere darbe düzenini devam ettiren bütün kurumlar ortadan kaldırılsın.

Bugünkü darbe düzeninin ana halkalarından olan NATO'ya bağlı cinayet, terör ve kışkırtma örgütü gladio (kontrgerilla), ülkemizdeki uzantıları derhal lağvedilsin, suçlular yargılansın, işledikleri insanlık suçlarının bütün belge ve kayıtları açıklansın.

Darbelere zemin hazırlayan TSK'nin İç Hizmet Kanunu'nun 35.maddesi derhal kaldırılsın.

Darbecilere ve yandaşlarına verilen tüm akademik unvanlar geri alınsın, darbecilerin ve yandaşlarının adları okullarımızdan, sokaklarımızdan, meydanlarımızdan silinsin, yerine demokrasi mücadelesinde kaybettiklerimizin adı verilsin.

Faşist cunta döneminde bu ülkede yaşayan, yargılanan, gözaltına alınan, kaybedilen, idam edilen, işkenceyle öldürülen, zulmedilen, katledilen herkesten devlet adına özür dilensin.

Cunta döneminde, sıkıyönetim mahkemelerinde, olağanüstü hal mahkemelerinde verilen kararlar yok sayılsın.

Başta Diyarbakır Zindanı, Mamak Askeri Cezaevi ve Metris Askeri Cezaevi olmak üzere ülke genelinde zulüm merkezine dönüştürülen her yer; toplum belleğini diri tutmak adına, direnenlerin ve zulmedilenlerin tarihini dile getiren müzelere dönüşsün.

Cezaevlerinde geçen süre sigortalılığa sayılsın, 10 yıl ve üzeri sürelerde cezaevinde kalanlara, süreye bakılmaksızın emeklilik hakkı tanınsın."

(CİHAN) 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs