En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'e gazilerden ince sitem

19 Mart 2010 13:18 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehitlerinin ve gazilerinin değerini bilmeyen milletlerin değerinin olmayacağını belirterek, gazilerin, Türk milletinin sürekli kalacağının, devletin ve milletin asla bölünmeyeceğinin en büyük garantisi olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, gazilerin sorunlarını dinledi. Ender Dağcı isimli bir gazi ise, geçmiş yıllarda Çankaya Köşkü'nde bir iftar yemeğinde sorunlarını anlattığını ancak bu sorunların hala devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ni ziyaret ederek, gazilerle bir araya geldi ve sorunlarını dinledi. Gül'e, ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Ankara Valisi Kemal Önal da eşlik etti.

Rehabilitasyon Merkezine gelişinde Şeref Defteri'ni imzalayan Gül'e, merkezin komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın tarafından merkezin maketi üzerinde sunum yapıldı.

Merkezin kafeteryasında toplanan bazı gazilere hitap eden Gül, sözlerine, “Hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum” diyerek başladı.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezini ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Gül, şehitlerin ve gazilerin bu ülkenin en seçkin insanları olduğunu söyledi.

“Çünkü bu işin şakası yok. Siz canını ortaya koyan insanlarsınız” diyen Gül, şehitlerin vatan, millet ve mukaddes değerler için en kıymetli varlıklarını feda ettiğini belirtti.

Gül, dün Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, “O zamanki büyüklerimiz nasıl canlarını bu toprakların geleceği için feda ettilerse, sizler de bugün onların bize emanet ettiği bu toprakları, vatanı, milletin birliğini, bütünlüğünü korumak için canlarını feda edenlersiniz” diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Gül, gazilerin de şehit olmayı göze almış değerli gençler olduğunu, canın feda edilmeye hazır olduğu anları yaşamış değerli insanlar olduğunu vurguladı.

Türk milletinin, bunun değerini ve kıymetini daima bileceğini, şehit ve gazilere sahip çıktığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

“Milletimiz, şehit ailelerini ve gazilerimizi daima baş üstünde tutmuştur. Bugün de böyledir. Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, halkımızın önderliğinde gerçekleştirilen büyük, dünyaya örnek olacak bir tesistir. Bu tesisin yapılmasına öncü olanları, yardımcı olanları, sizlere hizmet edenleri tebrik ediyorum.
Şunu kesinlikle unutmayın ki sizin değeriniz ve kıymetiniz daima hatırlanacaktır, bilinecektir. Sizler için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. Böyle de olmaktadır ve bundan sonra da böyle olacaktır. Şehitlerinin ve gazilerinin değerini bilmeyen milletlerin değeri de olmaz. Her vesileyle halkımıza çağrıda bulunurum: 'Hangi şehirde, hangi kazada, hangi köyde, hangi mahallede şehit ailesi varsa onlar sizlere emanettir ve onlar o bölgenin en şerefli insanlarıdır'.

Onlar gibi siz gazilerimiz için de aynı şey geçerlidir. Sizin hakkınızı ödemek mümkün değildir. Milletimiz, devletimiz, komutanlarınız sizin hayata tutunmanız ve hayatınızda bu şekliyle de mutlu olmanızı sağlamak için her türlü fedakarlığı yapmaktadırlar. Hayata muhakkak tutunun. Bu şekilde biraz noksanı olan en şerefli insanlarsınız.

Herhangi bir arzunuz, eksiğiniz olursa hiç çekinmeden bize, komutanlarınıza söyleyin. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağımızı, ne gerekiyorsa sonuna kadar yapılacağını burada bir kez daha ifade ediyorum.

Sizler, bu milletin sürekli kalacağının, bu devletin, milletin asla bölünmeyeceğinin en büyük garantilerisiniz.”

GAZİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Konuşmasının ardından Orgeneral Başbuğ ile birlikte gazilerle anı fotoğrafı çektiren Gül, gazilerin sorunlarını da dinledi.

Ender Dağcı adlı bir gazi, Gül'e, geçmiş yıllarda Çankaya Köşkü'nde verdiği iftar yemeğinde sorunlarını anlattığını ancak bu sorunların devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, o dönemden sonra danışmanlığına getirilen emekli Kurmay Albay Cemil Antalyalı'nın, gazilerin sorunlarını daha iyi anlayabileceğini ifade etti.

Gaziler, Cumhurbaşkanı Gül'e isteklerini içeren bir dilekçe verdi. Dilekçede, gazilere verilen hakların özürlü statüsünden çıkarılarak, ayrı bir statü verilmesi, Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki malullük tespiti yetkisinin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınarak Milli Savunma Bakanlığına verilmesi, gazilik maaşlarının iyileştirilmesi, üniversitelerde şehit ve gazi çocuklarına ek kontenjan açılması, şehit çocuklarına tanınan askerlikten muaf olma hakkının gazi çocuklarına da tanınması, Devlet Övünç Madalyası sahibi şehit aileleri ve gazilere madalya maaşı ve yeşil pasaport hakkı verilmesi istendi.

Demokratik açılım konusunda bir paragraf da açılan dilekçede, “Ülkede barışın ve huzurun sağlanması, silahların susması hepimizin temennisi olmakla beraber, açılım düzenlemesine gidilirken toplumun hassasiyetleri göz önünde bulundurularak, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak, gazilerimizin onurunu ve şerefini kırmayacak, başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere milletimizin vicdanını acıtmayacak politikaların üretilmesi” de talep edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra gaziler ve yakınları tarafından yapılan tablolar ile el emeği ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Merkezi gezerken Cumhurbaşkanı Gül'e iki gazi tarafından maket gemi, babası şehit olduğu için merkezin tedavi imkanlarından yararlanan ve Kayserili olduğunu belirten Ozan Şahin tarafından da kendisinin doldurduğu müzik albümü hediye edildi.

A.A.



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs