En Sıcak Konular

DSP'liler de Ergenekon davasını avukatların bölümünden izledi

19 Mart 2010 11:57 tsi
Birleştirilen Ergenekon davasının bugünkü oturumuna sanıkların taleplerinin alınmasıyla başlandı.

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ve eski DSP milletvekili Uluç Gürkan'ın duruşmayı avukatlara ayrılan bölümden izlemesi dikkatlerden kaçmadı. CHP'li Şahin Mengü ve Atilla Kart'ın daha önce duruşmaları avukatlara ayrılan bölümden takip etmesi tartışma konusu olmuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen, aralarında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 41'i tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı 'Birleştirilen Ergenekon' davasının bugün görülen 49. duruşmasına 36 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İbrahim Şahin ve İbrahim Özcan duruşmaya getirilmedi.

Bir dönem TBMM Başkan Vekili olarak görev yapan eski DSP Ankara Milletvekili Uluç Gürkan ve DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert'in avukatlara ayrılan bölümden duruşmayı izlemesi dikkat çekti. Sanık ve avukat taleplerinin Cuma günleri alındığını bilen çok sayıda kişi, duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasıyla başlandı.

Tutuklu sanıklardan Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay, bazı meslektaşlarının kitaplarını kullanarak talepte bulundu. Çalıştığı basın kuruluşlarında kendisi gibi Ankara temsilcisi olarak görev yapan Abdulkadir Selvi'ye ait "İçimizdeki gladyo ile yüzleşme", Şamil Tayyar'a ait "Gizli belgelerde karanlık ilişkiler", Fikret Bila'ya ait "Sivil darbe girişimi ve gizli belgelerde 1 Mart tezkeresi, Irak savaşı" ile Murat Yetkin'in son kitabında bahsedilen konuların hangi birisinin kaos ortamıyla alakası olmadığını sordu.

Ankara gazetecilerinin çalışma prensiplerinde gündem dışında olmanın söz konusu bile olamayacağını söyleyen Balbay, cezaevi ortamında fazla imkanı olmamasına rağmen gündeme ilişkin yazılar yazıp, cezaevi yönetimi aracılığıyla bu yazıları ulaştırmaya çalıştığını söyledi. Balbay, "Bu yazılarımda açılımın iç barışı getirebileceğine inanmadığımı söyledim. Açılımın, açılmak anlamına geldiğini onun da aynı zamanda kıyıdan uzaklaşmak anlamına geldiğini söyledim. Bence gidiş o yönde." diye konuştu.

Darbeye ortam hazırlamak ve halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmekle de suçlandığını belirten Balbay, bu suçlamalarla kendisini hiçbir şekilde bağdaştırmadığı için savunmasında bu suçlamalara fazla değinmediğini ifade etti..

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Keskin ile Fahri Kepek de tutuklu kaldıkları her geçen günün, mağduriyetlerinin artmasına neden olduğunu söyleyerek tahliyelerini talep etti.

Savunmasını geçtiğimiz hafta tamamlayan Durmuş Ali Özoğlu ise, "Yaklaşık 3 ay kadar önce savunmamda kullanacağımı belirterek Gazi mahallesi olaylarıyla alakalı bir raporun istenmesini talep etmiştim. Ancak ben savunmamı bitirmeme rağmen o rapor hala mahkemeye ulaşmadı. Kamuoyunda Gazi mahallesi olaylarının arkasında Ergenekon sanıklarının olduğu söyleniyor. O rapor gelseydi Gazi olaylarının arkasında kimlerin olduğunu söylerdim ben." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs