En Sıcak Konular

Mühimmat kamyonunda ihmaller var

19 Mart 2010 11:29 tsi
Mühimmat kamyonunda ihmaller var
İçişleri Bakanı Atalay, Ankara'da içinden 958 bomba çıkan mühimmat kamyonu ile ilgili bir dizi hatanın yapıldığını söyledi. Yaşanan görüntüden rahatsızlığını dile getiren Atalay, "Sevkin şartlarına polis de asker de uymalı" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da geçtiğimiz günlerde bir ihbar üzerine içerisinde 958 bomba çıkan mühimmat kamyonu ile ilgili bir dizi hatanın yapıldığını belirtti. Atalay, önceki gün bir televizyon kanalında gündeme ilişkin konuları değerlendirirken, Ankara'yı sarsan mühimmat kamyonu ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Olayla ilgili Emniyet'ten bilgi aldığını kaydeden Atalay, bu konuda karşılıklı ihmal noktalarının olduğunu söyledi. Atalay, şöyle dedi: "Emniyetten bilgi aldım. İhmal noktaları da var. Karşılıklı. O ihbar mektubuyla ilgili heralde savcılık dosyayı kapatmadı. Kimdir? Bunlar araştırmasını yapıyor. Samimiyetle söyleyeyim. Bu görüntüler keşke olmasaydı. Rahatsızlık duydum. Daha ince, daha rafine çalışılsın, daha yoğun işbirliği yapılsın ve bu görüntülere meydan verilmesin. Arzum bu. Emniyetin bir sevki değil. Sevkin şartları var. Madde madde yazılmıştır. Asker de, polis de bunlar disiplin işidir."

PKK OPERASYONLARINDA BİLGİ DEĞİŞİMİ VAR

Avrupa'da PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili bir soruyu yanıtlarken, bu konuda sadece bilgi değişimi olduğunu vurgulayan Atalay, "Operasyonların içinde değiliz. Zaten böyle birşey olamaz. Bilgi değişimi derseniz o her zaman olur. Biz orada olmayız" diye konuştu. Atalay, barış ve demokrasi şemsiyesini açtıklarını ve bunun için bütün imkanları seferber ettiklerini anlatarak, "Amerika - Irak bunların hepsine söylüyoruz. Türkiye'ye dönük teröre destek veremezsiniz. Türkiye bunu taşımayacak, buna izin vermeyecektir" dedi.

Demokratik açılım projesinin dışarda içerdekinden daha fazla pozitif yansıma sağladığına dikkat çeken Atalay, "Açılım Avrupa ülkelerinde daha etkili. Türkiye bu konuda domokratik bütün kanalları açıyor. Bu manada terör örgütlerine olan müsamaha azalıyor" görüşünü dile getirdi.

DİYARBAKIRSPOR YOLA DEVAM ETMELİ

Atalay Diyarbakırspor-Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında çıkan olayları kabul edemediğini, ancak Diyarbakırspor'un yoluna devam etmesini çok arzu ettiğini belirtti. Diyarbakırspor'ın oynadığı maçlarda çıkan olayları kabul etmenin mümkün olmadığı söyleyen Atalay, en son İstanbul'daki maçta valiliğin çok iyi bir çalışma yaptığını bildirdi. Atalay, Diyarbakır'da statda çıkan olaylarla ilgili olarak müfettişlerin detaylı incemele yaptığını anlattı.


Üçlü mekanizma Nisan'da yeniden biraraya gelecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Habur eylem planının tamamlanmak üzere olduğunu, ancak seçimler nedeniyle yavaşladığını kaydederken, şunları söyledi: "O bitmek üzere. Heyet geldi bir görüşme yaptık bakanlıkta. Tekrar bir heyet geldi Dışişleri Bakanlığımızda görüştüler. Taslak hazır oldu. Gecikme sebebi Irak'ta secimler olması. Bunu hızlı şekilde yürütüyoruz. Nisan ayında üçlü mekanizma toplantımız olacak. Esas sorumlu Irak hükümetidir. Ama orada bir ABD desteği var. Kuzeyde bölgede kuzey ırak yönetimi var. Biz üçünü birden sorumlu tutuyoruz. Biz diyoruz ki, burada Türkiye'ye dönük bir terör oluşumu olamaz. Bunun dışında birşey kabul etmiyoruz. Bundan sonra daha hızlı bir faaliyet bekliyouz. Eylem planı ile birlikte beklentilerimiz var. O kamplarda silahlar teslim edilecek. Ondan sonrası için çözüm bulunur. Bununla birlikte diğer çözümleri değerlendirmek lazım. Suça karışmamışlar olabilir, diğerleri olabilir. Demokratik süreçler içinde çözümler bulunur."

ALBAYLAR DA AÇIĞA ALINIR

Atalay, emniyet genel müdür yardımcılarının haklarındaki iddialar nedeniyle açığa alındığını, ancak açığa alma yetkisini tutuklu bulunan Albaylar Cemal Temizöz ve Recep Gençoğlu için neden kullanılmadığına ilişkin olarak Atalay, şunları söyledi: "Şartlar gelişince oradada alınır. Yani yargıdaki şartlar o şekilde gelişince oradada alınır. Jandarma da, Emniyet de, Sahil Güvenlik de bağlı kuruluşumuz. Farklı uygulama olmaz."

yenişafak




Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs