En Sıcak Konular

Mersin'de bir ton at eti yakalandı

19 Mart 2010 10:27 tsi
Mersin'de arama yapılan araçta Adana'dan getirildiği tespit edilen 1 ton at eti bulundu.

Mersin'de jandarma ve zabıta ekiplerinin yaptığı kontrollerde, bir araçta Adana'dan getirildiği tespit edilen 1 ton at eti ele geçirildi. Aynı araçta, geçen yıl da 350 kilo at ve eşek eti yakalandığı belirtildi.

Mersin Serbest Bölgesi ile otoban yolu bağlantısında bulunan gişelerde uygulama yapan Akdeniz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları 01 C 4197 plakalı binek tipi araçta, menşei belli olmayan etler tespit etti.

Bunun üzerine Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen ekipte bulunan Veteriner Hekim Saniye Durak Gök, ele geçirilen ve zabıta aracına yüklenen kaçak etlerin ilk mikroskobik kontrolünde, kas yapısından at eti olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Etlerin kime veya hangi işyerlerine teslim edileceği öğrenilemezken, araç sahibi M. A. ile etlerin sahibi S. Ç. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bu arada, yaklaşık 1 tonluk etlerin konulduğu aracın, geçen yılın Eylül ayında 350 kilo at ve eşek eti ele geçirilen aynı araç olduğu öğrenilirken, son denetimlerde ele geçirilen etlerin, analiz sonucuna göre ya imha edileceği veya hayvan barınağına teslim edileceği bildirildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, daha önce de vatandaşların sağlığını hiçe sayan kişilere karşı mücadele kapsamında tonlarca kaçak ve sağlıksız ete el konulduğunu belirtti.

Kaçak et sektöründe korkunç bir rant yaşandığının altını çizen Türk, "Akdeniz Belediyesi olarak halk sağlığını tehdit eden her türlü faaliyete karşı yoğun denetimlerimiz ile hem caydırıcı hem de önleyici görevimizi eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Halkımızın sağlığı bizim için çok çok önemlidir. Halk sağlığını hiçe sayanlarla mücadelemiz aralıksız sürecektir" dedi.

Başkan Türk, son yıllarda artarak yaşanan benzeri olayları yüksek et fiyatlarına bağlayarak, "Gözünü para hırsı bürümüş kişiler, halkımızın sağlığını hiçe sayarak bu tür yasadışı girişimlerde bulunabiliyorlar. Caydırıcı para cezalarının da uygulanmaması, kötü niyetli bu kişilere maalesef cesaret veriyor" diye konuştu.

ajanslar



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,483 µs