En Sıcak Konular

Pekin yönetiminden Washington'a 'serinkanlılık' çağrısı

19 Mart 2010 10:07 tsi
Pekin yönetimi ABD'yi Çin para birimi yuanın değeri ile ilgili tartışmalara ''serinkanlı yaklaşması" çağrısı yaptı ve konuyu "siyasileştirmemesini ve duygusallaştırmamasını" istedi.

Çin Ticaret Bakanlığı yetkililerinden He Ning basına yaptığı açıklamada, yuanın değerini artırmanın Çinli ihracatçıların iflasına yol açabileceğini ileri sürdü.

Çinli yetkili Washington ile aralarında süren bu konudaki diyaloğa ''dış faktörlerin de zarar verebileceğini'' savunarak, buna örnek olarak 130 temsilcinin Başkan Barack Obama;ya bir mektup sunarak Çin;e karşı yaptırım uygulanmasını istemelerini gösterdi.

Çin Merkez Bankası Başkanı Cou Şiaoçüen bu ay yaptığı açıklamada, kur politikalarındaki önlemlerin ''er veya geç kalkacağını, ancak küresel ortamdaki belirsizlikten dolayı dikkatli davranmaları gerektiğini'' söylemişti.

-ABD'YE HEYET GİDECEK-

Öte yandan, ''Çin ile ABD arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı gelişmesini sürdürmek amacıyla'' Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Cong Şan başkanlığındaki heyetin 24-26 Mart tarihleri arasında ABD'yi ziyaret edeceği açıklandı.

Cong Şan, Çin Uluslararası Radyosuna ziyareti sırasında ABD ile ikili ticaretin genişletilmesi, ekonomik ve ticari alanlardaki işbirliğinin güçlendirilmesi konularının yanı sıra, iki ülke arasındaki ticaret dengesi ve ticari sürtüşmeler başta olmak üzere ticaretle ilgili sorunlar üzerinde görüşerek, her iki ülkenin kaygılarının diyalog ve işbirliği yoluyla giderilmesine çalışacaklarını anlattı.

Çinli yetkilinin ziyareti sırasında ABD Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Ticaret Komitesi, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibi kuruluşların yetkilileriyle görüşeceği ve bazı temsilciler ve gazetecilerle bir araya geleceği bildirildi.
 
aa

 

 

 

 



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs