En Sıcak Konular

Cindoruk'un sözlerine sert tepki

19 Mart 2010 09:17 tsi
Hüsamettin Cindoruk'un Romanlardan 'Çingene' diye bahsetmesi ve "Eskiden Kırşehir'deki Ahilik toplantılarına başbakanlar giderdi. Şimdi Çingene toplantılarına gidiliyor" sözleri Romanların tepkisine sebep oldu.

Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Özcan Çayırlı, "Önce konuştuklarından utansınlar. Bunlar ayrımcılık yapan insanlar." dedi. Baştan beri "Çingene" teriminin kullanılmaması yönünde siyasilere taleplerini ilettiklerini belirten Çayırlı, "Buna rağmen o kelimeyi kullanıyorsa, biz de onu kınıyoruz." şeklinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, "Sizler Rom'sunuz." dediğini aktaran Federasyon Başkanı Çayırlı, "Rom demek, adam gibi adam demek. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, önemli olan o." ifadelerini kullandı.

Dünya Roman Kültürü Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Eşref Kalkan ise, "Siyasi bir partinin genel başkanının bizi bu kadar aşağılayacağını hiç düşünmemiştim. Bölücülük yapanlar işte bunlardır. Biz askerlik yapmıyor muyuz, bayrağımızı sevmiyor muyuz, vergimizi vermiyor muyuz?" diye sordu.

Roman vatandaşlardan sosyolog Cemal Bekle de Cindoruk'un anlayışını, 'klasik bir devlet zihniyeti' olarak yorumladı. Bekle, "Şu an anlıyoruz ki yıllarca Romanlara ait sorunları biriktirenler, bu anlayıştaki insanlardır. Burada asıl yapılması gereken Başbakanımız'ı tebrik etmek, diğer siyasi parti genel başkanlarının da konuya yapacakları katkıyı beklemektir." şeklinde konuştu. 

zaman



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,795 µs