Google rötuşu | " /> Google rötuşu | "/>

En Sıcak Konular

İmralı'ya Google rötuşu

19 Mart 2010 08:12 tsi
İmralı'ya Google rötuşu Tüm dünyayı sokak sokak bilgisiyar ekranlarına taşıyan 'Google Earth'ten, İmralı'ya sansür.

Adaya 'tepeden' bakıldığında teröristbaşı Öcalan'ın kaldığı cezaeviyle kışlalar ve binaların beyaz bir örtüyle gizlendiği görülüyor

Dünyanın dört bir yanında askeri, siyasi, ekonomik açıdan stratejik öneme sahip tüm noktaların, koordinatlarıyla birlikte görülebildiği Google Earth'ten terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın hapis cezasını çektiği 'İmralı Adası'na perde. Google Earth'e girilip Mudanya açıklarındaki adaya bakıldığı zaman cezaevi, kışla ve binaların gizlendiği görülüyor.     

26 Haziran 2009'da yüklenen görüntülerde, Öcalan ve geçen yıl adaya gönderilen 5 mahkumun kaldığı cezaevi, askeri tesisler ve kritik noktalar beyaz örtüyle kamufle edilmiş durumda.

İmralı'ya Google sansürü bununla da sınırlı değil. Ada'ya 'tepe'den bakanlar, ne 20. yüzyıl başlarına değin varlığını koruyan üç Rum köyündeki bin 200 kişinin kullandığı 250 konut ile bir okul ve üç manastırı, ne de 1935'te kurulan Türkiye'nin ilk yarı açık cezaevi ile buradaki mahkumların çalışması için inşa edilen sabun ve konserve fabrikası gibi binaları görebiliyor.

HAVADAN FİRARA ÖNLEM Mİ?

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın cezalarının infaz edildiği ada. Google'da bol makilik ve beyaz örtülerle görülüyor. Fotoğraf kutusu tıklandığı zaman ise karşısına sadece deniz  çıkıyor. Görüntülere göre İmralı, üzerinde hiçbir yapının bulunmadığı boş bir ada. Uygulamanın Öcalan'ın olası bir havadan firar girişimine karşı önlem olduğu sanılıyor.

SİLİVRİ'YE SANSÜR YOK

Google Earth'de, Ergenekon sanıklarının kaldığı Silivri ile Balyoz Harekat Planı kapsamında tutuklanan isimlerin yattığı Metris Kapalı Cezaevi'ne yönelik bir sansür yok.

PENTAGON YASAKLAMIŞTI

Ekİm 2007: El-Aksa Şehitleri Tugayı, Google Earth'ü kullanarak İsrail'e roket saldırısı düzenlemeyi planladı.

Şubat 2008: Londra'da parlamento binası çatısını işgal eden eylemcilerin, Google Earth'ten yararlandığı ortaya çıktı.

Mart 2008: Teksas'taki Amerikan askeri üslerinin fotoğrafları yayınlanınca, Pentagon Google'ı uyardı. Google, 24 saat geçmeden görüntüleri kaldırdı, 'Yanlışlık oldu' açıklaması yapıldı.

TBMM GENELKURMAY KÖŞK TEPEDEN APAÇIK

TÜRKİYE'NİN stratejik öneme sahip diğer bölgeleri ise Google Earth'te en ince ayrıntılarına kadar görülebiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı, bakanlıklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuvvet komutanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, askeri üsler, donanmalar gibi kritik yapıların hepsinin uydu görüntüleri sitede bulunuyor. Marmara Denizi'ndeki diğer adalarda da manzara İmralı'dan oldukça farklı. Örneğin Ekinlik Adası'nın 15 Haziran 2008'de çekilmiş uydu görüntüleri en ince ayrıntıyı bile içeriyor.

akşam



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs